Opt migranți, depistați de polițiști pe plaja din Vama Veche

144
Opt  migranți, depistați de polițiști pe plaja din Vama Veche - migranti-1391759853.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au desfășurat ieri, în baza unei informații primite de la SCOMAR, o acțiune de combatere a migrației ilegale în zona de competență. 


Astfel, în jurul orei 14.35, oamenii legii aflați într-un punct de observare în apropierea plajei Vama Veche au observat o ambarcațiune de mici dimensiuni care se apropia de țărmul românesc, venind dinspre Bulgaria.


La aproximativ 15 metri de plajă, din respectiva ambarcațiune au coborât opt persoane, cinci bărbați și trei femei, care au fost reținute de polițiștii de frontieră români. 


Conducătorul ambarcațiunii a efectuat manevre de întoarcere spre apele teritoriale ale Bulgaria, fiind ulterior reținut de autoritățile din țara vecină.


Din verificări a rezultat faptul că cinci dintre persoane sunt cetățeni somalezi și trei sirieni, au vârste cuprinse între 16 și 32 ani, iar intenția lor era să ajungă în țări precum Danemarca, Suedia și Germania.


Extinderea cercetărilor a stabilit că cei opt migranți au plecat din țările de origine spre Turcia, unde au fost racolați de un cetățean turc, care le-a promis în schimbul unor sume de bani că îi va transporta cu o ambarcațiune spre România.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3048 secunde