Operațiunea de descărcare a ovinelor moarte de pe Queen Hind, îngreunată

571
Operațiunea de descărcare a ovinelor moarte de pe Queen Hind, îngreunată - ecarisaj-1583184114.jpg

Articole de la același autor

În portul Midia se lucrează la foc continuu pentru descărcarea cadavrelor de ovine de pe epava "Queen Hind". Reprezentanții firmei care a realizat ranfluarea, iar în prezent desfășoară ecarisarea navei, subliniază că accesul la încărcătură este îngreunat de punțile montate suplimentar, motiv pentru care operațiunea avansează lent. Totodată, aceștia atrag atenția că nu există cadavre de ovine în acvatoriul portului. 


"Se lucrează 24 de ore din 24 pentru descărcarea în siguranță a navei de încărcătura biologică. Punțile suplimentare fac accesul la încărcătură deosebit de dificil, spațiul de acces nu depășește un metru în anumite zone. Lucrul nu este întrerupt nicio clipă, iar toți oamenii care participă sunt protejați, vaccinați și au echipament complet de protecție", au arătat reprezentanții firmei. 


"Nu există cadavre din încărcătura Queen Hind în apele portului, iar încărcătura biologică este descărcată și transportată către incinerator. Analizele făcute de experții în sănătate arată că apele sunt curate în zonă. Din informațiile noastre, ISU măsoară în permanență calitatea aerului în zonă. Calitatea apei Mării Negre nu a fost afectată de incident, dau asigurări experții de la Administrația Bazinală de Apa Dobrogea Litoral. Operațiunea de descărcare este supravegheată de specialiști de la Direcția pentru Sănătate Veterinară și Siguranța Alimentelor și de către experți de la Direcția de Sănătate Publică", au transmis reprezentanții firmei care realizează descărcarea animalelor. 


Reamintim că animalele sunt transportate spre incinerare la o unitate din județul Tulcea. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.797 secunde