Operațiunea "CARACATIȚA". Poliția Locală, la "vânătoare" de MAȘINI PARCATE NEREGULAMENTAR!

12273
130
Operațiunea

Articole de la același autor

Polițiștii locali continuă, și în acest an, "lupta" cu șoferii indisciplinați din municipiul Constanța. Fie că vorbim despre blocări de roți, ridicări de mașini sau amenzi taximetriștilor care parchează neregulamentar, oamenii legii recunosc faptul că unii conducători auto au nevoie de disciplinare. Iată cine este "dușmanul" șoferilor din Constanța și câte amenzi are la activ. 


Are doar 29 de ani și este unul dintre cei mai "de temut" polițiști locali din Constanța. Deși se află în Poliția Locală de mai bine de cinci ani, Sorin Cotmeanu nu și-a pierdut îndemânarea și nici pasiunea pentru ceea ce face și este hotărât să îi sancționeze dur pe cei care încalcă legea. Numai anul trecut, omul legii a dat 608 amenzi și 205 avertismente, printre cele mai multe amenzi date de un polițist local în 2013. 


Taximetristul cu record de amenzi 
Dacă tot vorbim despre record de amenzi, iată că taximetriștii din Constanța sunt campioni la sancțiuni primite pentru oprire sau staționare neregulamentară. Unii dintre ei au și zeci de amenzi acumulate, însă le contestă în instanță, pentru că odată contestate, măsurile luate împotriva lor se suspendă până la hotărârea instanței. "Există o persoană, taximetrist, care a acumulat, în 2013, 27 de amenzi, dintre care jumătate dintre ele într-o singură lună. Anul trecut, am aplicat în jur de 350 de amenzi persoanelor care efectuează transport public în regim de taxi pentru oprire sau staționare neregulamentară", a precizat, pentru "Cuget Liber", Ionuț Dumitru, șeful Serviciului Rutier din cadrul Poliției Locale. 


Pățanii de… șoferi 
Polițiștii locali întâlnesc tot felul de șoferi. Oamenii legii au avut parte și de conducători auto care opreau neregulamentar, iar la vederea acestora, șoferii se puneau în mișcare, sfidând astfel polițistul. În schimb, spun polițiștii locali, "cea mai uzuală scuză pe care o întâlnim atunci când cineva staționează sau oprește neregulamentar este faptul că a stat doar un minut. Mereu auzim aceste lucruri, deja suntem obișnuiți". Un alt fapt, la fel de "obișnuit", este că unii șoferi, cărora li se blocase roata din stânga față, ca urmare a parcării într-un loc nepermis, din grabă sau din neștiință, au plecat cu mașina de pe loc, făcându-și mașinile praf. 


O zi din viața unui polițist local 
Polițiștii locali acționează, în fiecare zi, pentru fluidizarea traficului, ridicat sau blocat de mașini, dar și pentru sancționarea taximetriștilor care parchează neregulamentar. Între orele 7.45 - 8.15, oamenii legii dirijează traficul în zona unităților de învățământ din Constanța. Sunt vizate în special școlile în care traficul rutier este aglomerat, cum ar fi Școala 23, pe strada Dezrobirii, Școala Spectrum, Școala 24, dar și la intersecția bulevardului 1 Decem-brie cu strada București. Pe zi, polițiștii locali acționează pentru blocarea și/sau ridicarea mașinilor parcate neregulamentar, dar și pentru sancționarea taximetriștilor indisciplinați. Seara, oamenii legii se axează pe sesizările primite de la cetățeni. 


Comentează știrea

130 comentarii. Pagina 1 din 13. Click pe pagina dorită : 1 2 ...13 
Debus
13 februarie 2014
Mda

205 avertisemente x 50 RON = 10.250 RON. Eu in viata mea n-am primit avertisment. S-a intamplat chiar si la Spitalul Mare unde nu te duci la club sa spui ca ''ai parcat-o ca smecherul''. Am facut socoteala la 50 de ron cu indulgenta...

Biță
13 februarie 2014
"...cine te recomanda..." B.D

Pai 200 de avertismente in 2013.. dar in 2011 cand lucra cu Dumitru Ionut pe masina avea triplu ...

A.Marasteanu
13 februarie 2014
...

Foarte bine Debus! Dar te intreb, de ce spui "ron", cand moneda noastra nationala este LEUL? Suna mai bine, ori ti-e rusine sa ai in portofel lei?

Răspuns la: Mda
Adăugat de : Debus, 13 februarie 2014
205 avertisemente x 50 RON = 10.250 RON. Eu in viata mea n-am primit avertisment. S-a intamplat chiar si la Spitalul Mare unde nu te duci la club sa...
maria
13 februarie 2014
atentie ...

rugam politia locala sa treaca si pe str bucuresti, intre atelierelor si bulevard,masinile ocupa integral trotuarele, nu ai pe unde merge decat pe carosabil; si pe bdul lapusneanu, sunt soferi care isi urca masinile pe trotuar , chiar si in statia de langa intresectia cu sens giratoriu....

Mitix
13 februarie 2014
"Politistu'" local model

Sa-i faca cineva un monument.. Sa scrie "Zmeul parcarilor" dedesubt.

Abecedarul politistului local
13 februarie 2014
Hingherii rotilor...

Ce-ti veni Andreea ? Ori au vrut sa te amendeze si pe tine si le-ai promis ca-i lauzi pe acesti neispraviti analfabeti , vopsiti in politisti?!? Sau ai vreo ruda care manipuleaza si el aceste agregate sofisticate ?!? Mai bine scriai un articol tare precum absolventul de la Stefan Gheorghiu despre "radioactivitatea evacuată în mediu de la CNE Cernavodă in microSv, urmare a emisiilor în aer..." !

gogu
13 februarie 2014
tare asta

la city mall nu ai loc sa faci dreapta de ei (taxi)...politia vine doar de sarbatori sa ii dea la o parte

patitul
13 februarie 2014
japca la maritimo

de laudat grija si atentia pe care o acorda acesti asa zisi politisti fata de handicapati.daca o sa stai o zi intreaga in parcare la maritimo nu o sa vezi un handicapat sa vina la mall in schimb baietii sunt la datorie.600 de lei in buzunarele smrecherilor ca am parcat pe loc rezervat in conditiile in care sotia este in luna a opt-a de sarcina sau probabil ca au si baietii partea lor de sunt atat de promti....voi ce ziceti?

sf. dracu
13 februarie 2014
la munca

aloo, militia? mai lasati siturile porno, si faceti o plimbare pe strada dispensarului, unde pietonii merg pe strada, ca pe trotuar e masina langa masina. stiu ca e greu, dar... dispensarului e strada aia care coboara de la ciresica spre zodiac, da? ca stiu ca n-aveti hartzi, basescu e de vina

gradu'
13 februarie 2014
functia

"se fac si pe la noi avansari si nu vreau sa rataz"poate asa o gandeste domnul "de temut"cotmeanu de a devenit brusc un strajnic aparator al legii...

130 comentarii. Pagina 1 din 13. Click pe pagina dorită : 1 2 ...13 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3784 secunde