Operațiune de anvergură în portul Constanța: zeci de refugiați salvați de militari

277

Articole de la același autor

Operațiune impresionantă de salvare, ieri, în dana militară a portului Constanța. Aproximativ 40 de persoane, evacuate dintr-o zonă de conflict au fost aduse în portul militar Constanța, iar pentru ajutarea lor au fost implicate forțe din toate structurile cu rol de răspundere în domeniu: Forțele Navale Române, Forțele Terestre, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, polițiști de la Garda de Coastă și specialiști de la Grupul Servicii Petroliere și Direcția Medicală.

Din fericire, totul nu a fost decât un exercițiu, în cadrul evenimentului "Romanian Trident Poseidon 2015", organizat de Forțele Navale Române.

"Operațiunea de evacuare non-combatanți este o misiune de relocare a civililor dintr-o zonă de conflict într-un loc fără amenințări și face parte din sfera acțiunilor CIMIC (cooperare civili - militari). Aceasta este condusă de militari și are ca obiectiv asigurarea, cel puțin temporar, a unui adăpost, hrană, apă și ajutor medical de urgență pentru persoanele evacuate", au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

Reamintim că la exercițiul Romanian Trident Poseidon 2015 participă peste o mie de militari, din România, Bulgaria și SUA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.536 secunde