Omul de afaceri Vasile Frâncu, trimis în judecată pentru spălare de bani și evaziune fiscală

602
Omul de afaceri Vasile Frâncu, trimis în judecată pentru spălare de bani și evaziune fiscală - judecatorinstanta-1405421550.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Vasile Frâncu, pentru evaziune fiscală, spălare de bani și folosirea creditului unei societăți în interes propriu, Teodor Marius Fătu, pentru complicitate la spălare de bani și SC F&M Bunkering Services SRL Constanța, reprezentată de Octavian Vucmanovici, pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Concret, procurorii spun că, în 2010, "Teodor Marius Fătu s-a prezentat la biroul SC F&M Bunkering Services SRL Constanța, situat în incinta portului Constanța, ca fiind reprezentantul legal al SC Express Shipping SRL, fără să fie o calitate real deținută. Cu această ocazie, Fătu a predat o sută de mii euro Cătălinei Petruc, deși de față se afla și administratorul societății, Vasile Frâncu, fapt petrecut la ordinul acestuia în mod clar. Înainte de a preda suma, Vasile Frâncu a pus-o pe Cătălina Petruc să semneze un document de «Agreement», fiindu-i teamă să nu-și piardă locul de muncă. Fătu a acționat în nume propriu, fără a reprezenta legal SC Express Shipping SRL, neavând vreo calitate în acest sens".

Luat la întrebări de procurori de unde vine suma de o sută de mii euro, Fătu le-a declarat că provine de la "un investitor necunoscut", însă anchetatorii nu au găsit nici un element probatoriu în acest sens. Totodată, conform procurorilor, suma nu a fost înregistrată în evidențele contabile. După ce a luat suma de bani, Cătălina Petruc i-a înmânat-o lui Vasile Frâncu, "care, conform propriei declarații a introdus-o în fișetul F&M Bunkering Services SRL și, conform susținerilor sale, certificate de actele contabile și de analiza expertală, nu a evidențiat-o în nici un document". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.518 secunde