Omar Hayssam, la DNA

122
Omar Hayssam, la DNA - omarhayssam58690400-1458285826.jpg

Articole recomandate

Sirianul Omar Hayssam a fost adus azi la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat de procurori, potrivit unor surse judiciare, în dosarul privind privatizarea IPRS Băneasa. DNA face cercetări în acest dosar în legătură cu faptul că, în cadrul procedurii de privatizare a acestui agent economic, au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experiența și capacitatea financiară a unei firme (reprezentată de Omar Hayssam), acte necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa, scrie Agerpres.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", 3 ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

În noiembrie 2015, sirianul Omar Hayssam a fost condamnat de Tribunalul București la 23 de ani și patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea unor infracțiuni economice. În același dosar, fratele său, Mohamad Omar, a fost condamnat la 16 ani de închisoare. De asemenea, cei doi frați au fost obligați să plătească în solidar suma de 7,8 milioane lei. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în țară în anul 2013.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4709 secunde