OMAGIU UNUI EROU! Au trecut 15 ani de la moartea sublocotenentului Ionel Gheorghiță Drăgușanu, într-un atentat în Afganistan

1255

Articole de la același autor

Duminică, 20 iunie, se împlinesc 15 ani de la atentatul din Afganistan îi care și-a pierdut viața sublocotenentul Ionel Gheorghiță Drăgușanu, din localitatea constănțeană Murfatlar.

Ca omagiu adus eroului constănțean, vineri, 18 iunie, Batalionul 341 Topraisar a organizat o ceremonie religioasă și militară. În cadrul ceremoniilor au fost depuse coroane de flori la monumentul din incinta unității din care făcea parte militarul, cât și la mormântul din orașul natal.

Reamintim că Ionel Gheorghiță Drăgușanu se afla într-o misiune de patrulare în care, încă trei camarazi au fost răniți, când transportorul lor a sărit în aer la trecerea peste un dispozitiv explozibil improvizat.



„În vara anului 2006, în îndepărtatul Afganistan, cap. Ionel Gheorghiță Drăgușanu s-a transformat din camaradul nostru în eroul întregii Armate Române! Salvatorul de profesie nu a mai putut fi salvat! Puterea exploziei și câteva secunde au făcut diferența între viața și moartea lui Ionel Gheorghiță Drăgușanu. Au trecut 15 ani de când familia și camarazii îl plâng pe eroul Batalionului 341 Inf. Topraisar, ziua de 20 iunie fiind scrisă cu sânge în calendarul negru al eroilor militari români căzuți la datorie în teatrele de operații. Ne vom aminti mereu de sacrificiul lui Ionel Gheorghiță Drăgușanu, purtându-i vie amintirea și cinstindu-i memoria!

Cu statornicie, vom continua să-l comemorăm pe Slt. (p.m.) Ionel Gheorghiță Drăgușanu, marcând ziua fatidică în care ne-a părăsit, lăsându-ne amintiri ce zilnic ne tulbură mintea și sufletul! Odihnă veșnică, drag camarad! Dumnezeu să-ți aibă sufletul în pază!”, este mesajul transmis, în această zi de tristă amintire, de cap. (r) Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3773 secunde