Ofițer de marină, instruit în oceanografie, apreciat în Marea Britanie

251

Articole de la același autor

Locotenentul ing. Viorel-Mihai Tănase, din cadrul Forțelor Navale, a urmat, pe parcursul anului trecut, un curs post-universitar în domeniul meteorologiei-oceanografiei, organizat de Royal Navy în colaborare cu Universitatea din Plymouth, Marea Britanie.

„Deși studiile au fost suspendate în luna martie, anul trecut, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus, acestea au fost reluate în luna noiembrie, respectându-se măsurile impuse de situația pandemică. În ciuda restricțiilor, militarul român a absolvit cu succes cursul, la sfârșitul anului trecut. Locotenent ing. Viorel-Mihai Tănase este singurul ofițer român care a absolvit un astfel de program de instruire, fiind recunoscut de către instituția organizatoare drept un student foarte bun, atât în examenele scrise, cât și în probele practice”, au arătat reprezentanții Forțelor Navale.

Instruirea a constat în pregătirea teoretică și practică pentru analizarea parametrilor meteorologici și oceanografici necesari planificării și executării eficiente și în siguranță a operațiilor militare, realizându-se, astfel, exploatarea tactică a mediului de luptă pentru dobândirea unui avantaj operațional asupra adversarului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5573 secunde