OFICIAL. Cum procedăm dacă suntem programați la vaccinare, dar ne-am infectat sau am intrat în izolare

1324
OFICIAL. Cum procedăm dacă suntem programați la vaccinare, dar ne-am infectat sau am intrat în izolare - vaccin4-1616831020.jpg

Articole recomandate

Persoanele care se infectează cu coronavirus în timp ce sunt programate la vaccin sau după ce au fost vaccinate deja cu o doză pot să își păstreze schema de vaccinare existentă, însă trebuie să îndeplinească pași adiționali. Andrei Baciu, vicepreședintele Comitetului Național pentru coordonarea activităților privind vaccinarea anti-Covid, a clarificat pentru Digi24.ro ce trebuie să facă românii aflați în diferite scenarii legate de vaccinare.


Cum procedez dacă m-am vaccinat cu prima doză, dar m-am infectat înainte de rapel?


În acest caz, există două scenarii – în cazul în care infectarea cu Covid-19 se întâmplă la scurt timp de la vaccinarea cu prima doză, iar persoana respectivă se vindecă în perioada până la rapel, atunci doza de rapel poate fi administrată la data programată, dacă persoana este negativă la momentul respectiv. 


În al doilea scenariu, în care infectarea se produce cu puțin timp înainte de data programată de rapel, iar persoana este încă pozitivă la acea dată, atunci se poate lua măsura excepțională a amânării rapelului până la 42 de zile pentru vaccinul Pfizer/BioNTech, cu 35 de zile pentru vaccinul Moderna, și trei luni pentru vaccinul AstraZeneca, toate calculate de la data administrării primei doze de vaccin.


Persoanele care se regăsesc în acest al doilea scenariu trebuie să contacteze centrul de vaccinare și să transmită situația fără să facă o nouă programare în platformă, pentru a evita vaccinarea în afara intervalului precizat mai sus.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.58 secunde