Șoferul cu numere anti-PSD și-a recuperat permisul

215
Șoferul cu numere anti-PSD și-a recuperat permisul - agfzad02yzcznzq5ntdjmdywnjcyogq1-1533634334.jpg

Articole recomandate

Răzvan Ștefănescu, șoferul mașinii cu număr de înmatriculare anti-PSD, și-a recuperat marți permisul de conducere, după ce procurorii au clasat dosarul în care a fost cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România.

Răzvan Ștefănescu este șofer profesionist și are nevoie de permis pentru a munci în Suedia.

Avocatul șoferului, Ioana Mateș, a anunțat că Răzvan Ștefănescu va veni cu mașina în Piața Victoriei, la ora 14,00.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 au clasat dosarul lui Răzvan Ștefănescu, întrucât fapta nu există.

De asemenea, procurorii au dispus restituirea celor două plăcuțe cu mesaj anti-PSD către autoritățile suedeze, prin intermediul Ambasadei Suediei de la București.

Decizia procurorilor vine după ce, săptămâna trecută, Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a anunțat că va propune clasarea dosarului.

"În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. (...) În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei", informa Brigada Rutieră.

Inițial, lui Răzvan Ștefănescu i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România", faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal.

Poliția susținea că art. 36, alin. (3), cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Convenția de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificată de România prin Decretul nr. 318 din 1980, stipulează că "numărul de înmatriculare prevăzut la art. 35 și 36 ale Convenției trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre și litere (...)", context în care se confirmă lipsa de valabilitate a numărului aplicat pe autoturism și astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul României, doar numărul permanent, care figurează și în bazele de date. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0876 secunde