Șoferii, sfătuiți să nu "calce" pedala în această perioadă

235
Șoferii, sfătuiți să nu

Articole de la același autor

Ninsorile se întorc în primele zile ale acestei săptămâni, iar în acest sens, polițiștii recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic. 


"În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile! Pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când autovehiculul care circulă în față frânează brusc, trebuie mărită distanța în mers", recomandă polițiștii. 


Chiar dacă partea carosabilă este uscată, se pot întâlni porțiuni umede, unde există risc de formare a poleiului. De aceea, nu conduceți, chiar și pe distanțe scurte, dacă autovehiculul nu este echipat cu anvelope de iarnă. 


Reamintim că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. 


Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă și se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autoturismului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6207 secunde