Șoferii ar putea depăși pe linie continuă. Iată în ce condiții

1352
2
Șoferii ar putea depăși pe linie continuă. Iată în ce condiții - fundata-1510817546.jpg

Articole recomandate

Șoferii vor putea depăși încălcând linia continuă și nu vor primi nicio sancțiune, însă doar în anumite condiții. Potrivit unei propuneri legislative, șoferii care depășesc pe linia continuă ar putea scăpa de sancțiuni, dar doar în anumite situații.


Proiectul de modificare a Codului rutier elimină sancțiunile aplicate conducătorilor auto care depășesc pe linie continuă, dar doar în anumite condiții, și anume în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puțin 20 de metri, iar lățimea drumului este de minimum șapte metri.

Depășirea poate avea loc fără repercusiuni dacă șoferul încearcă să treacă de un obstacol de orice fel care este oprit, staționează sau se deplasează cu o viteză foarte mică pe același sens de mers și chiar dacă prin această acțiune se încalcă linia continuă simplă sau dublă.

"Conducătorul este sancționat nediferențiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acțiunea. Mai mult, cadrul normativ în vigoare nu îndepărtează natura perturbatoare a obstacolului, ci îngreunează fluiditatea traficului rutier, cauzând creșterea gradului de disconfort a conducătorului, dar și o viteză medie comercială care are un impact negativ asupra activității operatorilor economici și marilor transportatori", se arată în proiect.


Comentează știrea

Ion
16 noiembrie 2017
Depășirea

Rezultă că, înainte de a depăși, șoferul trebuie să coboare din mașină și să măsoare lățimea drumului !

Corect....
16 noiembrie 2017
Lege data de parlamentari idioti

Seamana cu legea aia care iti da voie sa parchezi pe trotuar cu conditia sa lasi liber un metru.Parchezi,cobori din masina si masori.Daca masuriciul iti arata ca ai lasat liber doar 95 cm te urci la volan,pornesti masina si o muti 5 cm...sau,ma rog.....43 mm si.Deh....litera si spiritul legii...la niste parlamentari idioti.Mai putem aminti de pragul de zgomot, sau pragul pentru abuzul in serviciu.

Răspuns la: Depășirea
Adăugat de : Ion, 16 noiembrie 2017
Rezultă că, înainte de a depăși, șoferul trebuie să coboare din mașină și să măsoare lățimea drumului !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3155 secunde