€ 4.7345
£ 5.2361
$ 4.2201

Mai multe ştiri online:

Șoferii ar putea depăși pe linie continuă. Iată în ce condiții

Ştire online publicată Joi, 16 Noiembrie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Șoferii vor putea depăși încălcând linia continuă și nu vor primi nicio sancțiune, însă doar în anumite condiții. Potrivit unei propuneri legislative, șoferii care depășesc pe linia continuă ar putea scăpa de sancțiuni, dar doar în anumite situații.


Proiectul de modificare a Codului rutier elimină sancțiunile aplicate conducătorilor auto care depășesc pe linie continuă, dar doar în anumite condiții, și anume în cazul în care vizibilitatea asupra drumului este de cel puțin 20 de metri, iar lățimea drumului este de minimum șapte metri.

Depășirea poate avea loc fără repercusiuni dacă șoferul încearcă să treacă de un obstacol de orice fel care este oprit, staționează sau se deplasează cu o viteză foarte mică pe același sens de mers și chiar dacă prin această acțiune se încalcă linia continuă simplă sau dublă.

"Conducătorul este sancționat nediferențiat pentru încălcarea marcajului continuu, fără a fi luate în considerare motivele care au determinat acțiunea. Mai mult, cadrul normativ în vigoare nu îndepărtează natura perturbatoare a obstacolului, ci îngreunează fluiditatea traficului rutier, cauzând creșterea gradului de disconfort a conducătorului, dar și o viteză medie comercială care are un impact negativ asupra activității operatorilor economici și marilor transportatori", se arată în proiect.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.796 secunde