Șoferi, vi se pregătește ceva! Apare o nouă "specie" de polițiști rutieri

1467
1
Șoferi, vi se pregătește ceva! Apare o nouă
Potrivit unui proiect de Ordonanță a Guvernului, se va înființa o nouă instituție, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, care va avea dreptul de a efectua controale în trafic.
Instituția va fi în subordinea Ministerului Transporturilor și se va înființa prin reorganizarea Autorității Rutiere Române, a Registrului Auto Român și a Companiei de Autostrăzi.
Proiectul prevede pentru noii "inspectori" mai multe atribuții ce vor asigura creșterea siguranței rutiere, fapt care va avea drept scopuri reducerea numărului de accidente, diminuarea daunelor materiale și a numărului de victime.
După cum prevede proiectul "inspectorii au dreptul să oprească orice vehicul care circulă pe drumul public și este utilizat la efectuarea transporturilor rutiere, precum și la activitatea de pregătire practică a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere". De asemenea, "în cazul unui control efectuat în trafic asupra unui vehicul rutier, inspectorii au dreptul să pătrundă atât în spațiul destinat conducătorului auto, cât și în spațiul destinat transportului rutier de mărfuri și/sau de persoane". La efectuarea controlului în trafic "inspectorii au dreptul să imobilizeze vehiculul rutier în condiții de siguranță și securitate ale transportului, și dacă este cazul, să procedeze la ridicarea plăcuțelor de înmatriculare", "inspectorii pot opri vehiculele, semnalizând regulamentar din poziția statică, în același mod ca și polițiștii rutieri, sau din autovehiculul din dotare, aflat în mers", mai scrie în proiect.
Angajații instituției vor fi numai persoane a căror pregătire profe-sională va corespunde standardelor europene.
Noua instituție va verifica, pe lângă starea tehnică a mașinii, și actele de transport, inclusiv dovada plății tarifului de utilizarea a rețelei de drumuri.

Comentează știrea

10 august 2011

Dupa ce ca mergem atit de incet pe bdele pariei vor si astia sa ne mai opreasca ...nu mai inteleg nimic ,probabil vor sa ne intoarcem la carute

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2677 secunde