Șoferi consumatori de droguri, la volan / "Să treacă obligatoriu pe la un cabinet de toxicologie"
Articole recomandate
Acuzat de agresiune sexuală, Alfred Bulai solicită anularea mandatului de arestare preventiv
12 Septembrie 2024
Mai multe gospodării au fost inundate în județul Constanța
11 Septembrie 2024
Surse: "Șacalul" de la Năvodari ar fi făcut și alte victime
11 Septembrie 2024
S-a dat alarma la Cernavodă! Un incendiu s-a declanșat în pavilionul 6 al Unităţii 2 CNE Cernavodă
11 Septembrie 2024
Raed Arafat este de părere că legea trebuie înăsprită în privința șoferilor prinși drogați la volan. Acesta este de părere că acei șoferi trebuie să mai conducă atunci când vor putea să demonstreze că nu s-au mai drogat.
Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat, a explicat că este nevoie de modificarea legilor, astfel încât măsurile de depistare a șoferilor care au consumat droguri să fie înăsprite, scrie medikatv.ro. "Măsurile care se iau împotriva celor care consumă droguri la volan și măsurile de prevenire după depistare poate că vor trebui înăsprite. În sensul că o persoană depistată cu consum de droguri să se asigure că nu mai conduce autovehiculul doar dacă persoana respectivă nu mai consumă droguri. Pentru că acest consum de droguri nu este un lucru simplu. E mult mai greu decît consumul de alcool. Deci consumul de droguri și condusul nu trebuie să fie combinate niciodată".
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a mai spus, în același cadru, că e de părere că șoferilor depistați că au consumat droguri la volan ar trebui să li se suspende permisul de conducere până în momentul în care demonstrează că nu mai iau stupefiante prin documente elaborate de biologi:
"Va trebui, la un moment dat, să ajungem acolo cu legea adică dacă te prinde că ai consumat și îți retrage carnetul, o lună, două sau trei și să se demonstreze apoi că nu mai consumi droguri la volan, vedem că ucide ca și alcoolul. Numai că la droguri dependența este una foarte greu de combătut și care crește și crește și trebuie să fim foarte atenți cum combatem acest aspect. Părerea mea este că legea trebuie să permită suspendarea carnetului pînă la o atestare că persoana este curată de consumul de droguri pentru o perioadă de timp".
De aceeași părere au fost și medicul Radu Țincu, șeful secției Terapie Intensivă de la Spitalul de Urgență Floreasca. Prezent în platoul Medika Special, Dr. Țincu a declarat că e necesar ca înainte de a da examen pentru permisul de conducere ar trebui să treacă obligatoriu pe la un cabinet de toxicologie care să ateste că nu sunt consumatori de droguri așa cum pentru dosarul medical de examen este nevoie să meargă la Oftalmologie, de exemplu.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 26 Septembrie 2019
Joi, 26 Septembrie 2019
Joi, 26 Septembrie 2019
Joi, 26 Septembrie 2019
Joi, 26 Septembrie 2019
Joi, 26 Septembrie 2019
Joi, 26 Septembrie 2019
Joi, 26 Septembrie 2019
Joi, 26 Septembrie 2019
Miercuri, 25 Septembrie 2019
Joi, 26 Septembrie 2019
Joi, 26 Septembrie 2019