O tonă de rapană confiscată de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

270
O tonă de rapană confiscată de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă - rapana-1475652262.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră constănțeni au confiscat, ieri, aproximativ 1000 kilograme de moluște din specia rapană, pe care șase bărbați, trei cetățeni români și trei bulgari, le pescuiseră din Marea Neagră fără a îndeplini condițiile legale.

Polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia, aflați în misiune cu o ambarcațiune pe Marea Neagră, au efectuat controlul unei ambarcațiuni înmatriculate în România, care desfășura activități de pescuit, la două mile marine travers de localitatea Schitu. La bordul navei se aflau șase bărbați, cu vârste cuprinse între 21 și 42 de ani, trei cetățeni bulgari și trei cetățeni români.

În urma controlului documentelor prezentate, a rezultat faptul că datele menționate în licența pentru activități de pescuit nu sunt reale, iar ambarcațiunea utilizată nu este destinată activităților de pescuit.

În continuarea cercetărilor, polițiștii de frontieră au descoperit în ambarcațiune cantitatea de aproximativ 1.000 kilograme de rapană, care a fost ridicată în vederea confiscării și predată spre valorificare unei societăți comerciale de profil conform procedurilor legale.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcația și motorul acesteia, iar în cauză fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit", faptă prevăzută și sancționată de art. 64, lit. a din O.U.G. 23/2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 05 Octombrie 2016
Stire din Eveniment : Leonard Doroftei, dus cu mandat la Parchet
Pagina a fost generata in 1.187 secunde