O săptămână de proteste în România. "Ne-ați mințit, vrem un nou guvern!"

648
6

Articole de la același autor

Ieri, s-a împlinit o săptămână de proteste, o săptămână în care românii au ieșit seară de seară în stradă, cerând mai întâi abrogarea Ordonanței de Urgență 13 și apoi demisia Executivului. La fel s-a întâmplat și luni seară, când, la Constanța, aproximativ 1.000 de persoane au mărșăluit pe același traseu ca-n zilele trecute. Deși părerile celor care s-au strâns în fața Prefecturii Constanța erau ușor diferite, cu toții doreau același lucru: schimbare. 


Numărul celor care au ieșit în stradă, luni, a fost mai mic față de cel al românilor care au protestat duminică, însă oamenii au afirmat că sunt pregătiți să protesteze în schimburi, astfel ca manifestările să nu fie întrerupte, pentru ca România să aibă parte de un viitor mai bun. 


"Vom sta în stradă până când va fi nevoie. Cerem demisia Guvernului Grindeanu și vrem să vedem un alt guvern. Nu vreau să plece PSD de la guvernare, au câștigat alegerile în mod democratic, să guverneze, dar să nu ne mintă!", ne-a precizat un tânăr înainte de a pleca în marșul către protest. 


În timp ce unii dintre protestatari își doreau demisia Guvernului Grindeanu, alții vorbeau despre alegeri anticipate: "Este nevoie de alegeri anticipate, nu se mai poate. Dacă au fost în stare să dezincrimineze abuzul noaptea, ca niște hoți, vor fi în stare de orice. Nu putem avea încredere în nimeni. Nu spun că ceilalți sunt mai buni, dar mergând pe acest traseu, nu vom ajunge nicăieri". 


În Piața Victoriei din București au fost peste 25.000 de oameni, în timp ce la Cotroceni, în "vârful" protestului s-au adunat puțin peste 4.000. De asemenea, proteste au fost în mai multe orașe din țară și din lume. 


Ecoul protestelor anti-corupție de amploare din România se aude peste tot în Balcani, unde politicienii de opoziție și activiștii civici speră să capitalizeze de pe urma unui sentiment popular similar, scrie Balkan Insight. 


Oamenii din toată regiunea Balcanilor și-au exprimat pe rețelele de socializare solidaritatea cu manifestațiile din România, dar și pentru a-și exprima regretul că popoarelor lor nu sunt dispuse să facă la fel. Influențată de evenimentele din România, opoziția din Albania intenționează să organizeze un miting antiguvernamental pe 18 februarie, acuzând Guvernul de corupție și de legături cu crima organizată. 


În Serbia, Muntenegru și Bosnia, populația a evocat manifestațiile din România cu admirație, cerând mișcări similare în țările lor împotriva corupției, crimei organizate și stării economiei. 


Comentează știrea

Jojo
7 februarie 2017
Mitingul!

Ca sa facetzi ceva util pentru : semenii vostri napastuitzi, sa ajutatzi bunicii,parintzii,deszapezirea celor inzapezitzi,sa ajutzi si în loc, sa aratatzi autoritatzilor si oamenilor ca nu suntetzi doar plimbaretzi si ca defapt suntetzi vrednici, sa le luatzi locul celor coruptzi si nevrednici, va plimbatzi si strigatzi acolo : verzi si uscate ! Ne-am invatzat ca sa stam in strada, ori sa umblam / sa marsaluim prin localitatzile de domiciliu si sa pierdem / sa irosim timpul, iar în birouri, unii smecheri si excroci, aranjeaza / ticluiesc pentru ei, si totodata cu migala posturile si functziile caldutze, pe care urmeaza sa le ocupe, iar oamenii de bunā credintza, favorizeaza instalarea ticalosilor / tradatorilor in functzii bune ! Tinerilor statzi si irositzi-va timpul si vremea in frig, obosindu-va si cand va, vetzi da seama de greseala facuta, are sa fie taziu / foarte tarziu ?!

constanta
8 februarie 2017
daia suntem aici

Greseala a fost facuta , nu s-a iesit la vot ! Acum se corecteaza , si se doreste o curatare pana dam de ALB ! Sa blamezi un grup ca iese la miting si nu a venit la tine la poarta sa te dezapezeasca ...e o exagerare comunista ! Acel grup merge ziua la munca , ii umple buzunaru statului cu bani sa ai si tu dezapezire , dar nu se intampla asta !!! Pune capul la munca inainte sa critici !!!!

Răspuns la: Mitingul!
Adăugat de : Jojo, 7 februarie 2017
Ca sa facetzi ceva util pentru : semenii vostri napastuitzi, sa ajutatzi bunicii,parintzii,deszapezirea celor inzapezitzi,sa ajutzi si în loc, sa...
fagabou
8 februarie 2017
mazaristan

Lass ca vin soldatii americani la miting. Ce coincidenta? Pe astia i-a invitat careva?>

Jojo
8 februarie 2017
Mizerie si defilare !

Iesitzi in strada pâna vetzi da, de " albul nemtzesc / german a lui johanis kw, pâna îi albitzi si evaporatzi dosarele celor sapte case.... , luate prin falsul nemtzescului si iubitului vostru conducator : poporul meu, guvernul meu, parlamentul meu, România mea... " ! Când johanis kw îsi atinge scopurile si interesele lui politice, are sa incheie si cu voi, asa cum a procedat si cu : Crin Antonescu si cu V V Ponta si...... !

MIKI
8 februarie 2017
statul este si al celor inzapeziti

Constienti fiind ca nu ati votat, acum de ce va exprimati ilegal doleantele?Oare unde erati pe timpul guvernului tehnocrat,care inafara sa cheltuiasca banii de la buget nu a facut nimic altceva? Nu sunt de nici o parte (Cotroceni sau P.Victoriei),dar acest nou guvern nu poate sa arate poporului indeplinirea planului de guvernare pentru ca nu este lasat sa lucreze in liniste.Iar presedintele "romanilor mei" hraneste ura,dezbinarea,este avid de putere si bani.Ma bucur ca nu fac parte din patrimoniul lui si nu pot sa-i accept scopul si interesele meschine.

Răspuns la: daia suntem aici
Adăugat de : constanta, 8 februarie 2017
Greseala a fost facuta , nu s-a iesit la vot ! Acum se corecteaza , si se doreste o curatare pana dam de ALB ! Sa blamezi un grup ca iese la miting...
milos
8 februarie 2017
guvern nou?

manifestatiile nu-si au rostul,deci stati linistiti acasa / procurorii spagari salveaza infractorii / sinuciderea este o necessitate legala ca si prostitutia / avem destui cu facultate care fac numai escrocherii .

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Politică-Administrație : BBC despre protestele din România
Vineri, 03 Februarie 2017
Stire din Politică-Administrație : Dragnea, Constanța îți mulțumește!
Pagina a fost generata in 1.2891 secunde