O nouă palmă pe obrazul Universității "Ovidius". Gabriela Lilios, trimisă în judecată de DNA

1034
1
O nouă palmă pe obrazul Universității
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorup-ție Constanța au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Gabriela Lilios, conferențiar la Universitatea "Ovidius", cu privire la săvârșirea infracțiunilor de influențare a declarațiilor și insti-gare la favorizarea făptuitorului. 


Potrivit procurorilor, în perioada octombrie 2015 - iunie 2016, Gabriela Lilios, cadru universitar în cadrul Facultății de Farmacie din cadrul Universității "Ovidius", prin corupere, atât direct, cât și printr-un intermediar, a determinat o persoană să facă afirmații mincinoase, contrare adevărului, cu ocazia audierii sale în calitate de martor în dosarul nr. 1081/118/2015, privind pe inculpații Gheor-ghe Țarălungă și Evangelos Faloutsos, aflat pe rolul Tribunalului Constanța. 


Prin rechizitoriul întocmit de procurori, Gheorghe Țarălungă a fost trimis în judecată pentru infracțiuni de luare de mită, săvârșite în calitate de profesor universitar la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității "Ovidius". În schimbul acestui "serviciu", Gabriela Lilios i-a promis persoanei respective că o va ajuta să promoveze atât examenele restante, cât și examenul de licență în cadrul Universității "Ovidius" - Facultatea de Farmacie. 


Declarația persoanei respective, dată în cadrul ședinței publice din data de 17 august 2016, a fost contrară propriilor afirmații făcute în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea, avea scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere pe-nală și de a induce în eroare instanța de judecată, toate aceste împrejurări fiind de natură a ușura situația juridică a inculpatului Țarălungă Gheorghe. Dosa-rul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză. 


Comentează știrea

Misu
25 noiembrie 2016
Un fel de Spiru Haret

O facultate de 2 lei. Uitati va ce punctaj au obtinut studentii de 10 de la Ovidius, la rezidentiat la UMF Bucuresti.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6166 secunde