O navă din Mangalia va supraveghea frontierele Europei din Marea Egee

335
1
O navă din Mangalia va supraveghea frontierele Europei din Marea Egee - navasupraveghere-1483376178.jpg

Articole de la același autor

Poliția de Frontieră Română va participa la Operațiunea Comună "EPN POSEIDON SEA", organizată de Agenția Europeană FRONTEX, cu nava maritimă de patrulare și intervenție MAI 1102, din cadrul Gărzii de Coastă, care va fi detașată în Marea Egee timp de patru luni.

În perioada ianuarie - aprilie 2017, la frontierele maritime ale Greciei se va desfășura misiunea "EPN POSEIDON SEA", organizată sub egida FRONTEX, în cadrul proiectului Rețeaua Europeană de Patrulare, acțiune la care va participa și Poliția de Frontieră Română, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru, prin detașarea navei maritime de patrulare și intervenție MAI 1102 - proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă.

Operațiunea se va desfășura în Marea Egee timp de patru luni, nava maritimă de patrulare și intervenție și echipajul aflat la bord, format din 23 de polițiști de frontieră, urmând să execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de căutare și salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

În prima zi din 2017, nava MAI 1102 a plecat în misiune de la sediul Grupului de Nave Mangalia.

De asemenea, în cadrul aceleiași operațiuni comune, Poliția de Frontieră va detașa în cadrul Centrului Internațional de Coordonare - ICC din Atena doi ofițeri de legătură, care vor menține permanent legătura între nava maritimă detașată de PFR pe teritoriul Greciei și Centrul Operațional de Coordonare al IGPF, precum și între nava maritimă și reprezentanții Sectorului Operațiuni Maritime din cadrul Agenției FRONTEX.

Obiectivul principal al Operațiunii Comune "EPN POSEIDON SEA" este de a oferi suportul autorităților elene în supravegherea și controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum și de căutare și salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Se are în vedere gestionarea fluxului de imigranți la frontierele maritime ale spațiului comunitar, intervenția în cazurile de salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue), creșterea operativității schimbului de date și informații între autoritățile implicate în operatiune, precum și un schimb de experiență între polițiștii de frontieră europeni.

Comentează știrea

Liviu Burebista
3 ianuarie 2017
Cruciada

Eu stiu ca o frontiera de stat (sau o uniune de state, asa cum se pretinde UE), ar trebui sa fie pazita de o forta inarmata (graniceri, politie de frontiera etc), care sa opreasca pe toti cei care incearca sa treaca frontiera ilegal si sa-i trimita inapoi de unde au venit. Din pacate nu este asa , Frontex-ul vad ca are rolul de a aduce in Europa cat mai multi musulmani. Probabil ca nu sant de ajuns de multe atacurile teroriste in Europa. EUROPA sat fara caini. Este o mare rusine ca asa zisa Politia de Frontiera Romana pune umarul la distrugerea Europei si implicit si a Romaniei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3589 secunde