O navă a Poliției de Frontieră Române, în misiune, trei luni, la frontierele Europei din Marea Egee

267
O navă a Poliției de Frontieră Române, în misiune,  trei luni, la frontierele Europei din Marea Egee - navapolitiei-1553876238.jpg

Articole de la același autor

Poliția de Frontieră Română va participa la Operațiunea Comună "Poseidon 2019", organizată de Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), cu nava maritimă de patrulare MAI 1101 din cadrul Gărzii de Coastă, care va fi detașată în Marea Egee timp de trei luni.

În cursul zilei de vineri, 29 martie, nava a plecat în misiune din Portul Constanța, de la sediul Grupului de Nave Constanța. În perioada 1 aprilie - 30 iunie, operațiunea se va desfășura în Marea Egee timp de trei luni, nava maritimă de supraveghere și cele două echipaje aflate prin rotație la bordul navei Poliției de Frontieră Române urmând să execute misiuni de patrulare, supraveghere, de căutare și salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

De asemenea, în cadrul aceleiași operațiuni comune, Poliția de Frontieră va detașa în cadrul Centrului Internațional de Coordonare - I.C.C. din Pireu un ofițer de legătură, care va menține permanent legătura între nava maritimă detașată de P.F.R. pe teritoriul Greciei și Centrul Operațional de Coordonare al I.G.P.F, precum și între nava maritimă și reprezentanții Sectorului Operațiuni Maritime din cadrul Agenției Frontex.

"Poseidon 2019", în lupta împotriva migrației ilegale

Obiectivul principal al Operațiunii Comune "Poseidon 2019" este de a oferi suport autorităților elene în supravegherea și controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum și de căutare și salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

Scopul este derularea de măsuri comune pe linia gestionarii fluxului migraționist la frontierele maritime ale spațiului comunitar, intervenția în cazurile de căutare și salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare (Search and Rescue), creșterea operativității schimbului de date și informații între autoritățile implicate în operațiune, precum și un schimb eficient de experiență și de bune practici între polițiștii de frontieră europeni.

Activitatea este o continuare a operațiunilor organizate de Agenția Frontex pentru gestionarea fluxurilor de migrație ilegală, în cadrul cărora Poliția de Frontieră Română a avut o contribuție semnificativă, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cât și din punctul de vedere al numărului, al profilurilor și al profesionalismului experților detașați, aprecierile venind atât din partea autorităților de frontieră europene, cât și din partea Agenției Frontex.

Operațiunea "Poseidon 2019", la care iau parte polițiștii de frontieră români, este finanțată de Uniunea Europeană și coordonată de Agenția Frontex, iar responsabilitatea informațiilor din materialul de presă aparține Poliției de Frontieră Române.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.4331 secunde