O fetiță a aflat că ar putea fi executată silit de spitalul unde a fost internată acum 5 ani

273
O fetiță a aflat că ar putea fi executată silit de spitalul unde a fost internată acum 5 ani<br> - yxnoptbhnza1mjg3mzc3nwvhnmvimtbk-1543353106.jpg

Articole recomandate

O fetiță a aflat că ar putea fi executată silit de Spitalul de Urgență Buzău, unde a fost internată acum 5 ani. Fetiței i s-a cerut să comunice urgent numărul dosarului penal deschis după accidentul rutier în care a fost rănită. Fetița a aflat că ar putea fi obligată să achite cheltuielile de spitalizare, deși Constituția garantează dreptul copiilor la asistență medicală gratuită, relatează TVR.

Executorul judecătoresc a înștiințat-o pe fetița de 8 ani că Spitalul de Urgență Buzău a cheltuit aproape 500 de lei pentru îngrijirea sa. Ilinca avea trei ani când a fost lovită ușor într-un accident rutier provocat chiar de tatăl său. Copila a fost internată trei zile la Chirurgie Pediatrică. După cinci ani, spitalul a notificat-o să comunice numărul dosarului penal deschis după accident. Fetița este anunțată că, dacă nu o face în cinci zile, spitalul poate apela și la executarea silită pentru recuperarea cheltuielilor, scrie digi24.ro

Poliția a cercetat cauzele accidentului din august 2013 și s-a decis neînceperea urmăririi penale.

Fratele Ilincăi a fost rănit mai grav atunci. A fost transferat cu elicopterul SMURD la un spital din București, unde a fost internat 10 zile. Nu a primit însă nicio notificare.

Cei de la spitalul din Buzău spun că sunt obligați de un articol din legea sănătății să recupereze cheltuielile cu spitalizarea de la cei care aduc daune sănătății altora și chiar propriei persoane. Articolul invocat prevede că poți fi pus la plată chiar și dacă ți-ai făcut rău singur fără intenție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9016 secunde