Premieră la Forțele Aeriene Capu Midia

O femeie-militar a câștigat concursul "Cel mai bun dintre cei buni"

4010
O femeie-militar a câștigat concursul

Articole de la același autor

Premieră la concursul "Cel mai bun dintre cei buni" organizat de Forțele Aeriene Române la Capu Midia! O femeie subofițer a reușit să spargă barierele de gen și să îi detroneze pe militarii bărbați în competiția care s-a desfășurat, timp de cinci zile, la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, județul Constanța. 


Sergentul Gabriela Bogzoiu, angajat în cadrul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, s-a clasat pe locul întâi la categoria subofițeri, fiind pe podium alături de maistrul militar clasa a IV-a Răzvan Burlacu, de la Baza 95 Aeriană din Bacău, care a câștigat locul întâi la categoria maiștri militari, și de fruntașul Tudor Păiuși, de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, care s-a clasat pe primul loc la categoria soldați gradați profesioniști. 


Militarii femei și bărbați au trecut prin opt probe de foc, atât teoretice, cât și practice. Membrii comisiei de evaluare le-au testat cunoștințele acumulate legate de armament, de unele tipuri de aeronave, de regulamente, legi și tradiții militare, dar și pregătirea sportivă și cunoașterea limbii engleze. 


Proba surpriză a constat într-un set de întrebări care au vizat atât elemente de comandă și control ale Alianței Nord Atlantice (NATO), cât și elemente care țin de organizarea internă a Armatei României și pe care concurenții, 31 la număr, au trebuit să le aștearnă pe hârtie într-o ordine firească și fără greșeală, astfel încât să obțină maximum de puncte. 


"Obiectivul concursului a fost acela de a descoperi cel mai complet dintre militari, cel mai bine pregătit profesionist al Forțelor Aeriene Române. Totodată, am dorit să descoperim pe lângă partea de pregătire profesională și partea umană, cunoștințele acestora cu privire la arhitectura unei bune instrucții, apartenenței la un sistem de valori pe care se bazează orice armată", a declarat, la finalul competiției, plutonierul adjutant principal Daniel Sîmpetru, subofițerul de comandă al Statului Major al Forțelor Aeriene Române și președinte al Comisiei de Evaluare a concursului. 


Câștigătorii au primit diplome din partea membrilor comisiei, a comandantului Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, col. Viorel Eugen Bitan, dar și din partea reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale care au fost invitați în calitate de observatori. 


XXX 
2019 este al zecelea an când Statul Major al Forțelor Aeriene Române organizează concursul "Cel mai bun dintre cei buni" la nivelul unităților sale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5055 secunde