O femeie a fost găsită pe fundul Canalului Dunăre - Marea Neagră, legată cu un cablu metalic de o dală de beton (galerie foto - ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE)

2144
O femeie a fost găsită pe fundul Canalului Dunăre - Marea Neagră, legată cu un cablu metalic de o dală de beton (galerie foto - ATENȚIE, IMAGINI ȘOCANTE) - 07a2470081a8add64439de078c6a974b.jpg
Cadavrul unei femei, rămas încă neidentificat, a fost descoperit în apele canalului Dunăre - Marea Neagră. Trupul neînsuflețit, aflat în avansată stare de putrefacție, era legat, la nivelul gâtului și al picioarelor, cu un cablu metalic, de care era prinsă o dală mare de piatră. Cu toate că la prima vedere pare o moarte suspectă, polițiștii și medicii legiști tind să meargă pe ipoteza suicidului.

Cazul bărbatului găsit luna trecută înecat în Canalul Dunărea - Marea Neagră, legat cu greutăți în jurul trupului, pare să se repete, dar de data aceasta cu o femeie în rolul principal.
Polițiștii de la Transporturi au fost sesizați duminică, în jurul orei 18.30, de câțiva pescari, că în apele canalului, la kilometru 11, la circa 1,5 metri sub luciul apei și la 2 metri de mal, se află un cadavru.
La fața locului a fost solicitată și intervenția scafandrilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, care s-au chinuit mai bine de patru ore să scoată trupul din apă deoarece corpul neînsuflețit era legat cu un cablu metalic de o dală de piatră foarte grea. Pentru că nu au putut ridica greutatea, scafandrii au trebuit să taie cablul.
Potrivit polițiștilor, din apele canalului a fost scos cadavrul unei femei, care avea legat în jurul gâtului și de glezne un cablu metalic tip șufă de 10 mm grosime, care avea la capete cârlige. Capătul de la glezne era legat de o dală de beton, ce nu a putut fi scoasă din apă de scafandri.
Trupul femeii se afla într-o avansată stare de putrefacție, până la această oră oamenii legii nereușind să afle identitatea acesteia. Ca sem-nalmente, femeia avea 1,60 metri înălțime, în jur de 35 de ani, păr șaten, constituție atletică și era îmbrăcată cu o bluză bej, pantaloni negri și pantofi.
Comisarul șef Traian Burețea ne-a declarat că, potrivit probelor strânse până acum și după efectuarea necropsiei, pare să fie vorba de un suicid.
"După realizarea necropsiei, părerea medicilor legiști este că moartea femeii a survenit prin înec. Potrivit probelor, în proporție de 90%, s-ar putea să fie vorba de suicid. Cadavrul nu prezenta urme de violență. Se putea lega foarte bine și singură de gât și de glezne pentru că avea mâinile libere. Noi nu excludem nicio ipoteză, însă, deocamdată, aceasta, a suicidului, pare cea mai plauzibilă. Însă vom ști mai multe după ce vom reuși să identificăm cadavrul, să vedem cine era, ce probleme avea, de când a dispărut, în ce condiții. Atunci vom putea stabili cum a murit. Până atunci, mergem pe ce ne spune medicul legist", a precizat comisarul șef Traian Burețea.
Deși conducerea Poliției Tran-sporturi tinde să dea crezare ipotezei suicidului, cei aflați la fața locului, inclusiv o parte dintre polițiști, cred că femeia a fost ucisă. Este greu de crezut că aceasta să fi mers pe jos peste cinci kilometri, de-a lungul canalului, ca să se sinucidă. Iar când a ajuns la locul cu pricina, s-a legat singură de gât și glezne cu un cablu metalic, de care a prins mai apoi și o dală de beton, atât de grea încât e nevoie de o macara pentru a o scoate de pe fundul apei. Apoi, așa legată cum era, femeia s-a aruncat în apă, cu tot cu greutate, la o distanță de 2 metri de mal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0115 secunde