O familie din Arad a câștigat în instanță suprafața unui întreg sat și dorește evacuarea localnicilor

319
O familie din Arad a câștigat în instanță suprafața unui întreg sat și dorește evacuarea localnicilor - satulnad-1353521532.jpg
O familie din județul Arad vrea să evacueze toți localnicii satului Nadăș după ce a câștigat în instanță 8.700 de hectare de păduri și terenuri, adică întreaga suprafață a localității.

Având o sentință definitivă, reprezentanții familiei au mers cu un executor judecătoresc pe unul dintre terenurile care i-ar reveni și pe care există o gospodărie pentru evacuare, relatează Mediafax.

Peste 30 de localnici s-au adunat pentru susținerea celor care locuiesc în această gospodărie, afirmând că beneficiarii sentinței au obținut practic toate terenurile și pădurile din zona satului. Jandarmii și polițiștii au intervenit pentru a fi evitate conflictele între părți, astfel că nu s-au semnalat incidente.

Conform viceprimarului din Comuna Tauț, Petrică Horga, cea mai mare parte a terenurilor câștigate au fost deja restituite noilor proprietari, în timp ce pentru o parte mai există conflicte în instanță.

Edilul a spus că familia care a obținut terenurile a prezentat în instanță documente din care a rezultat că este moștenitoarea unui grof, Iosif Grosz, care a deținut importante proprietăți în zonă în perioada interbelică.

Satul Nadăș are aproximativ 1.200 de locuitori și aparține de comuna Tauț, care are o suprafață totală de 20.600 de hectare, integrând localitățile Tauț, Minișel, Minișu de Sus și Nadăș, cu un total de 2.200 de locuitori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Furau capace metalice
Pagina a fost generata in 1.5388 secunde