O elevă de la Colegiul Național "Ghe. Lazăr" a murit din cauza meningitei

285
O elevă de la Colegiul Național

Articole recomandate

O elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr", diagnosticată cu meningită, a murit în cursul zilei de joi. Fata de 18 ani a fost internată miercuri seară în spital, după ce boala a evoluat foarte rapid, iar tânăra a ajuns la Urgențe. Cursurile la Colegiul Național Gheorghe Lazăr vor fi suspendate vineri, pentru a se face dezinfecția în instituția de învățământ.

Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică au prelevat probe de la colegii cu care eleva a intrat în contact. Este vorba de exsudate nazale și faringiene. Rezultatele ar trebuie să fie gata în cel mult 48 de ore.

Vineri, când elevii intră oricum în vacanță, orele vor fi suspendate pentru a se putea face o dezinfectare generală în liceu. Totuși, joi cursurile se țin după programul obișnuit.

Forma de meningită pe care o are eleva - meningită meningococică fulminantă - este gravă, se transmite destul de ușor și se manifestă cu febră ridicată și dureri de cap puternice.

Marina Manea, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Școlar al Municipiului București, a precizat la Digi24 că ISMB a fost anunțat joi dimineata de conducerea liceului Lazăr și apoi de DSP despre cazul de îmbolnăvire cu meningită.â


sursa: digi24.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4513 secunde