O echipă medicală din România pleacă în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această țară

125
O echipă medicală din România pleacă în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această țară - medic-1588229872.jpg

Articole recomandate

O echipă formată din 42 de medici și asistenți români va pleca, joi, în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această țară. 


Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că în cadrul ședinței de Guvern se va adopta și o HG pentru alocarea unei donații către Republica Moldova.


"Astăzi, în carul ședinței de Guven, vom adopta o Hotărâre de Guvern în care vom alocă o suma importantă pentru o donație către Republia Moldova, materiale, medicamnete, substanțe neceare în bătălia anti-COVID. Va fi vorba de 500.000 de măști FFP2, FFP3, 50.000 de combinezoane, Plaquenil, Kaletra".


La îmbarcarea mai sunt prezenți și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, și secretarul de stat în MAI Raed Arafat. De altfel, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua joi o vizită la Chișinău, scrie Agerpres.


Luni, președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici și personal medical, dar și materiale de protecție.


"În Republica Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important - credem noi că cel mai important al Republicii Moldova -, va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante: prima - o echipă de medici și personal medical se va deplasa în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii; o a doua acțiune va consta în trimiterea de măști și materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor peste această epidemie", a spus șeful statului, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.5298 secunde