€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Nu vă lăsați păcăliți prin metoda "Accidentul"!

Ştire online publicată Sâmbătă, 29 Decembrie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Infractorii nu au vacanță nici măcar de sărbători. Chiar de Crăciun, două vârstnice din Constanța au fost la un pas să-și piardă economiile după ce o persoană a vrut să o păcălească prin metoda „Accidentul”.

Prima tentativă a avut loc, zilele trecute, când, la 11.00 noaptea, o femeie de 79 de ani din Constanța a fost sunată pe telefonul fix de o persoană de sex masculin, spunând că este fiul ei și că a făcut un accident și are nevoie de bani pentru a se împăca cu presupusa victimă. Din fericire, femeia a înțeles că poate fi victima unei înșelăciuni și a încheiat conversația, după care a sunat la Poliție.

Un scenariu asemănător a fost folosit și în a doua zi de Crăciun, când, o altă femeie de 84 de ani, tot din municipiul Constanța, a fost apelată la ora 10 seara, de un bărbat care s-a dat drept fiul ei și care i-a spus că a făcut un accident și îi trebuie bani. Bătrâna, sfătuită de o vecină de bloc, l-a contactat pe fiul ei, realizând că poate fi victima unei înșelăciuni și a anunțat organele de poliție, fără a fi înregistrat niciun prejudiciu.

Polițiștii constănțeni efectuează, în prezent, cercetări pentru identificarea autorului și tragerea lui la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de înșelăciune.

Ce ne sfătuiesc polițiștii

Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârsta a treia, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor „rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, oamenii legii subliniază că, în cazul unor accidente cu victime, nimeni NU trebuie să ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.

„Este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală”, spun polițiștii.

Se recomandă ca, în astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru „rezolvarea unor accidente rutiere”, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37460 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Cultură-Educație
ieri, ora 10:14 Foto : Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română 6114 vizite, 0 comentarii Doliu în învățământul constănțean! A murit un cunoscut profesor de limba română
Actual
azi, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2122 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1914 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8836 secunde