€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

"Nu tremur la cutremur", la Constanța. 38 de ani de la cel mai puternic seism din România

Ştire online publicată Miercuri, 04 Martie 2015. Autor: Andreea ILIESCU
În urmă cu 38 ani, în seara zilei de 4 martie 1977, în zona Vrancea, s-a produs un puternic seism, cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, care a afectat mai multe județe din România. Urmările au fost devastatoare, la nivelul întregii țări înregistrându-se circa 11.300 de răniți și aproximativ 35.000 de locuințe prăbușite.


Pentru a preveni urmările dezastruoase ale cutremurelor, Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U.) a lansat, la începutul acestui an, Campania Națională de Informare și Pregătire a Populației „Nu tremur la cutremur”, cu scopul de a informa corect cetățenii cu privire la modalitățile prin care se pot proteja în cazul unui seism.


La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, încă de la începutul lansării campaniei naționale „Nu tremur la cutremur”, s-au desfășurat acțiuni de diseminare a informațiilor de natură preventivă în rândul cetățenilor.

Astăzi, o dată cu împlinirea a 38 ani de la cutremurul din ’77, reprezentanți ai I.S.U. Constanța au fost alături de elevii Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir” și preșcolarii Grădiniței „Amicii” din municipiul Constanța.


CITEȘTE ȘI Galerie FOTO și VIDEO. Imaginile DEZASTRULUI / 38 de ani de la cutremurul devastator din 1977


În acest sens, atât elevilor, cât și cadrelor didactice le-au fost aduse la cunoștință informații despre măsurile de pregătire a locuinței în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală și a familiei pentru a face față unui seism, precum și comportamentul care trebuie adoptat pe durata și după producerea acestuia.


Tot în cadrul acestei întâlniri, pompierii militari le-au prezentat copiilor aspecte care privesc modul de acțiune și reacție în cazul producerii unei situații de urgență, fiindu-le înmânate materiale informative, în vederea prevenirii producerii evenimentelor negative, precum și menținerii unui grad ridicat de siguranță în rândul acestora.


Concomitent, la nivelul unui complex comercial din municipiul Constanța au fost distribuite flyere și broșuri informative pentru a nu tremura la cutremur și au fost prezentate reguli de comportare și măsuri de protecție în caz de cutremur atât înainte, pe timpul cutremurului, cât și după ce mișcarea seismică a trecut. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8673 secunde