Nu se mai ridică mașinile! Cu un ochi râdem, cu celălalt plângem

994
2
Nu se mai ridică mașinile! Cu un ochi râdem, cu celălalt plângem - fondridicaremasinitraficingreuna-1439913998.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu trei luni, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis că ridicarea mașinilor este ilegală, astfel că, la Constanța, de atunci șoferii parchează cam unde vor ei, fără să se mai gândească că nu își găsesc autoturismul.

La acea dată, mulți dintre conducătorii auto constănțeni au răsuflat ușurați și s-au bucurat de hotărârea luată. În prezent, situația nu mai este la fel de roz din punctul lor de vedere, mai ales după ce am trecut prin două luni în care la mare și-au făcut apariția turiștii.

În ultima perioadă, tot mai mulți constănțeni se plâng de faptul că nu pot ieși cu mașina din garaj sau că pur și simplu au rămas blocați.

"Am tot avut sesizări de la constănțeni cu privire la faptul că le-au fost blocate autoturismele și să îi ajutăm. Ne deplasăm la fața locului, dar tot ce putem face este să blocăm roțile autoturismului respectiv. Practic, nu ajutăm acel constănțean cu nimic, deoarece el tot nu poate ieși cu mașina și este nevoit să plece cu un alt mijloc de transport. Nu avem nicio altă soluție pentru a fluidiza traficul. Mai mult, la cum arată acum orașul și stațiunea, dacă un hotel din Mamaia ia foc, nu știu cum o să ajungă pompierii…", a declarat Daniel Bratu, șeful Poliției Locale Constanța.

În minuta instanței, se precizează că nu pot fi ridicate autoturismele staționate sau oprite neregulamentar pe partea carosabilă, însă nu se vorbește nimic de cele parcare pe trotuar, locurile pentru handicapați sau spațiile verzi. Polițiștii locali nu pot face nimic altceva decât să aștepte regulamentul aplicabil pentru a putea lua măsuri.

Măsuri drastice pentru disciplinare

Deși atunci s-au bucurat teribil și au considerat că ridicarea mașinilor era un abuz din partea Poliției Locale, unii șoferi au ajuns la concluzia că disciplinarea conducătorilor auto nu este chiar floare la ureche și că e nevoie de măsuri drastice.

"Sunt șofer de mulți ani și chiar consideram că e aberant să îți ridice mașina dacă nu parchezi regulamentar. Priveam prin prisma faptului că poate nu găsești niciun loc de parcare și trebuie să oprești undeva pentru cinci minute. Pe parcursul ultimelor luni, am avut parte de mai multe incidente, în urma cărora mi-a părut rău că nu se mai ridică mașini. În Mamaia, m-a blocat un turist și nu am mai putut pleca cu mașina din stațiune, așa că am fost nevoit să plec cu mijlocul de transport în comun. Iar în trafic, tot mai mulți șoferi parchează aiurea pe prima bandă, fără să se gândească că blochează circulația. Nu credeam că doar niște măsuri drastice îi pot disciplina pe unii conducători și îi pot face civilizați. Avem pretenții să fim ca în străinătate și tot dăm exemplu de cum e în alte țări, dar problema în primul rând este la noi. Dacă vrem să se schimbe ceva în țara asta, trebuie să începem cu civilizarea noastră", a declarat Vasile Petrescu, un șofer din Constanța. 

Comentează știrea

Iuliana
19 august 2015
Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar!

Castiguri din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferta este pentru toate localitatile tarii. Lucrati in timpul liber sau full-time, la alegere. Activitatea este foarte usoara. Cerem si oferim seriozitate maxima! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

wakeuptime
19 august 2015
Selectam

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8739 secunde