Șeful Poliției Constanța, Valentin Burlacu:

"Nu lăsăm plajele de izbeliște!"

510
3

Conducerea Poliției Constanța și reprezentanții Asociației "Litoral" s-au întâlnit, ieri, pentru a semna un protocol de colaborare privind asigurarea siguranței turiștilor în sezonul estival 2012. Este prima dată când un astfel de protocol este încheiat între cele două instituții, iar rolul lui este de a depista eventualele probleme și de a le rezolva din vreme.

Corina Martin, președintele Asociației "Litoral", a afirmat, referitor la ce presu-pune, concret, înțelegerea încheiată: "Ne vom întâlni, săptămânal, cu agențiile de turism, hotelierii, reprezentanții primăriilor și Poliția și vom discuta, punctual, pentru fiecare stațiune, care sunt problemele cu care ne confruntăm, atât noi, cât și polițiștii, care sunt zonele unde există comerț ambulant sau furturi, traficul spre litoral și ce putem să facem, astfel încât să le oferim turiștilor o vacanță lipsită de griji".

Operatorii de pe plajă, controlați după 10 iulie
În contextul încheierii acestei colaborări, comisarul șef Valentin Burlacu, șeful Poliției Constanța, a ținut să sublinieze că oamenii legii "nu au lăsat în voia sorții" plajele, așa cum s-a vehiculat. El a arătat că, într-adevăr, nu vor fi patrule pe plajă, dar polițiștii vor interveni la solicitări.
"Vă asigurăm că nu lăsăm de izbeliște ce se întâmplă pe plajă. Iar mărturie stau cazurile instrumentate de la începutul sezonului estival, cazurile de furturi semnalate pe plajele din Mamaia, Costinești sau Vama Veche", a continuat comisarul șef.
La rândul său, comisarul șef Adrian Rapotan, adjunctul Poliției Constanța, a precizat: "Și anul acesta, și anul trecut,
s-a creat o idee falsă în ceea ce înseamnă atribuțiile Poliției vizavi de plaje, pe timpul sezonului estival. E drept că, în urmă cu șase - șapte ani, aveam efective de studenți și elevi și bugetul ne-a permis să organizăm atunci o structură numită ad-hoc Poliția plajelor. Erau îmbrăcați cu tricouri și pantaloni scurți și mergeau pe plajă. Dar legea prevede că fiecare operator de plajă, proprietar de beach-bar sau cei care închiriază șezlonguri au atribuții de pază și protecție a turiștilor pe care îi au în perimetrul unde își desfășoară afacerea. Ieri (n.r. - miercuri), am trimis o adresă către toți agenții economici cu privire la atribuțiile pe care le are fiecare agent economic, iar pe 10 iulie, vom face și controale pentru a verifica cum este respectată legea".


Agențiile de turism vor parcări pentru autocare
Printre aspectele ce vor fi discutate în cadrul întruniri-lor săptămânale, se numără sprijinirea Poliției Locale pentru suplimentarea numărului de lucrători cu 300 de cadre și realizarea unor parcări cu destinație exclusiv turistică.
"Vom face demersuri, atât către Primăria Constanța, cât și către cele din sudul județului, pentru amenajarea unor parcări pentru autocare, microbuze, pentru că trebuie să avem o zonă de parcare unde să nu aibă acces autoturismele personale și să fie punctele de campare și plecare în excursii locale", a afirmat Corina Martin.


Polițiștii, sesizați că sunt gândaci în hotel!
În ultimii ani, pe litoral nu au fost înregistrate infracțiuni violente în timpul sezonului estival, ale căror victime să fie turiști. Nu au fost tâlhării, nu au fost crime. În schimb, polițiștii s-au confruntat cu foarte multe scandaluri, care ar fi putut degenera.
"Într-o zi de week-end, de la Vama Veche la Năvodari sunt aproximativ 200 - 250 de apeluri la Serviciul unic de urgență 112, numai cu evenimentele produse pe litoral. Sunt certuri între șoferi pe locurile de parcare, între ospătari și clienți cărora li se pare că le-a fost încărcată nota de plată, între personalul hotelier și turiști nervoși. Sunt, de asemenea, foarte multe scandaluri în cluburi și discoteci, între oameni care nu s-au văzut niciodată până atunci. Iar polițiștii trebuie să intervină repede la toate aceste evenimente, pentru a nu degenera. Pe o tură de 8 - 10 ore, un echipaj are cam 12 astfel de intervenții. De exemplu, a trebuit să intervenim și la o sesizare cum că într-o cameră de hotel sunt gândaci, tot pentru că risca să degenereze", a completat Adrian Rapotan.



Comentează știrea

Marian
6 iulie 2012
Problema nr. 1 in Eforie

Anularea taxei de parcare in Eforie reprezinta cea mai importanta problema a noastra. Doar prin anularea acestei taxe se va dezvolta turismul si comertul la noi. Altfel, vom merge din rau in mai rau.

Mircea
6 iulie 2012
Plaja din Eforie Nord, talcioc tiganesc!

Cu sau fara taxa de parcare comertul sa dezvoltat. Cel ambulant, bineinteles! Plaja din Eforie N. spre exemplu este patrulata non stop de fel de fel de indivizi galagiosi care ofera spre vanzare porumb fiert, colaci secuiesti, gogosi, etc, etc si deranjeaza turistii cu insistentele lor. Si cireasa de pe tort in Eforie Nord o reprezinta satra de tigani cre sa instalat in cladirea abandonata a terasei Rebecca, in imediata vecinatate a plajei, oferind o imagine jalnica cu puradei si rufe puse la uscat, excremente si mizerie in jurul cladirii!

MIRUNA
6 iulie 2012
Dar legea prevede că fiecare operator de plajă, proprietar de beach-bar sau cei care închiriază șezlonguri au atribuții de pază și protecție a turiștilor pe care îi au în perimetrul unde își desfășoară afacerea.

Parca nu se stie cata nesimtire ,prostie si tupeu au multi dintre acesti agenti de paza,,bodiguarzi,paznici de la firme private sau neprivate ,nesimtirea e in sangele acestor frecatrori de menta;asta ca ca sa nu vb vulgar ca altfel ar trebui sa descriu pe acesti mogaldani care ''pazesc'' malluri,magazine, surpemarketuri,terase,obiective, banci...cred ca ii alege pt iq ul redus si in schimbul prostiei si imbecilismului,au tupeul urias!:))DECI ,CE SA FACI CU ASTIA ,D LE RAPOTAN?BODIGUARZII SI PAZNICII ASTIA SUNT MAI PROSTI SI CA CEI MAI PROSTI POLIITISTI!!!:))

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2927 secunde