„Nu-i vom uita niciodată!” Au trecut 40 de zile de la decesul pacienţilor în incendiul izbucnit la spital

900

Articole de la același autor

Au trecut deja 40 de zile de la tragicul incendiu survenit la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) Constanţa, zi fatidică în care şapte pacienţi şi-au pierdut viaţa, fiind cuprinşi de flăcările nemiloase. De atunci, rudele lor sau cunoscuţii nu şi-au revenit şi au impresia că tot ce s-a întâmplat nu este altceva decât un vis urât. Din păcate, acesta este un coşmar care nu îi va mai aduce niciodată înapoi pe cei care au avut ghinionul de a se afla în acele momente de groază, în unitatea sanitară.

Din acea zi de 1 octombrie, mulţi constănţeni au îmbrăcat haine negre, iar lacrimile lor cu greu mai pot fi şterse. În sufletul lor este acum linişte, o linişte prea apăsătoare, iar fotografiile celor dragi au fost transformate în adevărate altare, unde toţi cunoscuţii se roagă la ele, deşi, acum, totul este în zadar, pentru că nimic nu îi mai poate aduce înapoi.

În afara rudelor, prietenilor, cei plecaţi la Domnul sunt plânşi şi de personalul medical de la Spitalul de Boli Infecţioase, care nu a uitat, nici măcar o secundă ce s-a întâmplat în acea zi. La mai bine de o lună de la incident, echipa SCBI transmite, din nou, condoleanţe familiilor victimelor din 1 octombrie 2021, care s-a soldat cu decesul a şapte pacienţi spitalizaţi în compartimentul de Terapie Intensivă. Cadrele medicale precizează că, în momentul accidentului în spital erau internaţi 125 de bolnavi şi datorită intervenţiei prompte a personalului, precum şi a autorităţilor responsabile în situaţii de urgenţă au fost prevenite alte victime. Mai mult decât atât, în cursul zilei de marţi, 9 noiembrie, fix la 40 de zile de la moartea bieţilor pacienţi, la Biserica „Sfântul Ştefan” de la Gară a fost comemorată memoria celor care au decedat în data de 1 octombrie. În acest lăcaş de cult, şi-au făcut apariţia, la orele prânzului mai multe cadre medicale, care au împărţit pachete, şi unde unul dintre preoţii parohiei a oficiat slujba de comemorare.

„Nu vom uita niciodată ce s-a întâmplat acolo! Nu-i vom uita pe cei decedaţi acolo”, a spus una dintre asistente.

Trişti, angajaţii spitalului, care au organizat pomenirea, nu au dorit altceva decât să cinstească amintirea suferinzilor care au plecat, acum, într-o lume mai bună, unde nu există durere şi unde şi-au regăsit, probabil, liniştea.


Tot în această zi tristă am luat legătura cu dr. Eugenia Muja, care a declarat că au dorit ca la 40 de zile de la tragicul eveniment să comemoreze memoria celor plecaţi dintre noi. „Ne-am gândit să îi comemorăm în această zi pe aceşti bolnavi, care, poate ar fi plecat, dincolo, oricum, dar în nici un caz în modul în care s-au dus, în incendiu. Ne rugăm mereu pentru sufletele tuturor. Din păcate, viaţa este imprevizibilă şi nu ştii niciodată ce se poate întâmpla”, a precizat cadrul medical.


Între timp, toată lumea face eforturi pentru ca unitatea medicală să se redeschidă, pentru a putea prelua atât pacienţii cu Covid-19, cât şi pe cei cu alte afecţiuni infecţioase.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4068 secunde