"Nu avem dovada oficială că cetățeanul olandez s-a sinucis; urmărim toate deplasările lui în România"

199

Articole recomandate

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat marți că, în momentul în care procurorii vor avea confirmarea oficială că cetățeanul olandez acuzat de uciderea fetiței din Dâmbovița s-a sinucis, dosarul se va clasa, deoarece făptuitorul a murit, însă ancheta va continua pentru a vedea dacă sunt și alte victime în acest caz.

"Noi nu avem dovada oficială că acest bărbat s-a sinucis. Avem informații de la colegii din Olanda. În momentul în care vom avea o confirmare oficială că acest individ s-a sinucis, în ceea ce privește segmentul de activitate infracțională de la Dâmbovița se va dispune clasarea cauzei prin moartea făptuitorului. Dar dosarul nu se închide aici. Urmărim toate pistele, toate deplasările lui în România", a spus Licu.

El a precizat că există suspiciuni că cetățeanul olandez a acționat și în alte județe, el venind în România de cel puțin patru ori.

"Începând de ieri am dispus preluarea cauzei la Parchetul General pentru că există suspiciuni că activitatea infracțională a acestui individ s-a desfășurat pe raza mai multor județe și există o mobilizare mai amplă. În acest moment, nu știm (dacă există și alte victime - n.r.), dar trebuie să verificăm toate pistele. El a fost de cel puțin câteva ori în țară. Noi știm acum de patru, s-ar putea să fi fost de mai multe ori. (...) Nu știm (dacă a avut complici - n.r.). Nu avem date la acest moment. El a fost în multe locuri din țară. Noi desfășurăm acum activități complexe. Ieri s-a emis un ordin european de anchetă. Apelăm la colegii din Olanda care ne sprijină și sunt foarte deschiși colaborării cu noi și trebuie să verificăm absolut toate pistele", a explicat procurorul general.

Olandezul suspectat de uciderea minorei Mihaela-Adriana Fieraru din Dâmbovița a murit în Olanda în urma unui accident rutier, au declarat luni oficiali din Poliția Română.

Șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, afirma luni că cetățeanul olandez, principalul suspect în cazul uciderii fetiței, era cunoscut în țara sa că mai săvârșise infracțiuni de natură sexuală și violență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5039 secunde