Noutăți în dosarul fostului prefect Albu. "Au încercat să ne ofere 100.000 de euro"

1663
Noutăți în dosarul fostului prefect Albu.

Articole de la același autor

Rudele bărbatului care a murit în accidentul provocat de fostul prefect al Constanței, Ioan Albu, afirmă că familia acestuia a încercat să le ofere bani, dar au fost refuzați categoric. Între timp, decizia magistraților de a-l plasa pe fostul reprezentant al Guvernului în arest la domiciliu a fost contestată. 


Durere fără margini în familia victimei accidentului care a avut loc, în seara zilei de duminică, 16 februarie, pe drumul dintre Ciocârlia de Sus și Cobadin. Fratele și soția victimei, un bărbat de 44 de ani (afacerist din localitatea Adamclisi) afirmă că apropiații fostului prefect Ioan Albu, anchetat pentru producerea accidentului rutier, le-au oferit 100.000 de euro, dar au fost refuzați. 


"Timpul s-a oprit în loc. Ce s-a întâmplat în acea seară nu e accident. Un om beat s-a urcat la volan și mi-a ucis soțul. Voi căpăta în Justiție ceea ce merită: închisoare", a afirmat soția victimei, Monica Tudor Homentcosvchi. 


"Prin diferite persoane s-a încercat să ni se ofere o sumă de bani, dar am refuzat. A fost vorba de 100.000 de euro", a afirmat și Lucian Dinu, fratele decedatului. 


De partea cealaltă, avocatul Cătălin Filișan a declarat pentru "Cuget Liber" că clientul său regretă cele întâmplate și va încerca să fie alături de familia victimei. 


"Acțiunea civilă poate fi soluționată pe cale amiabilă, dacă ambele părți își doresc. Este normal și omenește ca cineva în situația aceasta să încerce să acopere, măcar în parte, daunele produse", a arătat avocatul. 


Reamintim că vineri, 21 februarie, magistrații Judecătoriei Medgidia au impus măsura arestului la domiciliu pentru Ioan Albu, sub aspectul acuzării de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului. Măsura a fost impusă până pe 21 martie, iar inculpatul are obligația de a nu părăsi domiciliul și de a se prezenta, periodic, la organul de urmărire penală. 


Se impune menționat că în cazul uciderii din culpă nu este posibilă împăcarea părților, prin care să fie înlăturată răspunderea penală, precum în cazul altor infracțiuni cu violență. Părțile implicate ar putea ajunge la o "înțelegere", legal, doar în ceea ce privește acțiunea civilă a dosarului, respectiv despăgubirile morale sau materiale. 


Tragicul incident rutier a avut loc în jurul orei 19.15, pe DN 3, între apropierea localității Ciocârlia de Sus. Din primele cercetări, fostul prefect Ioan Albu se afla la volanul unui Range Rover și circula dinspre Ciocârlia de Sus către Cobadin. Cel mai probabil, spun surse apropiate anchetei, se îndrepta spre ferma de la Viișoara, deținută de tatăl acestuia, Gheorghe Albu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii. La un moment dat, în dreptul kilometrului 230+400 m, Range Rover-ul a intrat pe contrasens și a lovit în plin un Peugeot, condus regulamentar de un bărbat de 44 de ani, din Adamclisi. Impactul a fost frontal și puternic. Peugeot-ul a fost distrus, iar șoferul a murit la fața locului. În urma testării cu aparatul etilotest, oamenii legii au constatat că șoferul Range Rover-ului era sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma accidentului, și Ioan Albu a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind internat în spital. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5447 secunde