Noul turn de control al Aeroportului Suceava, nefolosit pentru că a fost proiectat greșit

123
Noul turn de control al Aeroportului Suceava, nefolosit pentru că a fost proiectat greșit - turndecontrolsuceava97574300-1523274297.jpg

Articole recomandate

Proiectantul de la Aeroportul "Ștefan cel Mare" din Suceava a proiectat aiurea noul turn de control al cărui acoperiș este prea fragil și nu poate susține antenele și echipamentele necesare. Astfel, zborurile sunt în continuare operate din vechiul turn de control. Noul turn nu poate fi modificat deoarece întregul proiect încă se află sub garanție, până la mijlocul acestui an.


Un turn de control modern inaugurat cu tăiere de panglică în 2015 la Aeroportul "Ștefan cel Mare" din Suceava stă închis încă de atunci, din cauza unor grave deficiențe de proiectare, scrie adevarul.ro. Zborurile sunt coordonate dintr-un turn de control vechi, construit prin anii ’60, scrie realitatea.net

Oficialii ROMATSA refuză să autorizeze clădirea pentru funcționare și s-o preia pentru utilizare fiindcă proiectanții n-au luat în considerare că noul turn trebuie prevăzut cu mai multe antene și dispozitive în partea superioară. Cum acest echipament are o greutate foarte mare, acoperișul n-ar putea susține presiunea, au constatat oficialii ROMATSA. În plus, scara de acces spre vârful turnului ar fi prea îngustă și periculoasă în caz de incendiu. Din acest motiv, imediat după inaugurare, s-a decretat reproiectarea și refacerea clădirii, însă aceste modificări nu pot fi efectuate deoarece aeroportul ar pierde întreaga garanție asupra lucrărilor de modernizare.

"Nu există probleme majore, doar chestiuni de procedură. A fost o scăpare atât din partea proiectantului, cât și din partea ROMATSA. Turnul fiind în garanție, nu putem să-i aducem modificări, nu ne permitem să pierdem garanția. Am ajuns la o soluție de compromis, vom lăsa antenele pe turnul vechi, ei se vor muta în turnul nou la jumătatea acestui an, iar după expirarea perioadei de garanție să efectuăm îmbunătățirile. O perioadă se vor coordona zborurile din ambele turnuri", a declarat Ioan Măriuța, directorul Aeroporului "Ștefan cel Mare" din Suceava.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8945 secunde