Nouă cetățeni sirieni și irakieni, opriți la frontiera cu Bulgaria

191
Nouă cetățeni sirieni și irakieni, opriți la frontiera cu Bulgaria - frontiera-1512748524.jpg

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat nouă cetățeni din Irak și Siria, care încercau să intre ilegal în România din Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde. Persoanele în cauză au fost predate autorităților de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.


În data de 7 decembrie, în jurul orei 01.00, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat, cu ajutorul echipamentelor de supraveghere, pe direcția localității Dumbrăveni, județul Constanta, un grup de persoane care se deplasa dinspre teritoriul Bulgariei spre interiorul țării.


La nivelul S.P.F. Negru Vodă s-a declanșat o acțiune specifică, grupul fiind reținut de către două echipaje mixte, formate din polițiști de frontieră și jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis.


Astfel, grupul format din nouă persoane a fost condus la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru cercetări.


În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria și Irak, șapte bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 18 și 53 de ani, care au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.


În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.


La finalizarea verificărilor specifice, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie româno-bulgar, cetățenii irakieni și sirieni fiind predați către autoritățile bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5941 secunde