Noile străzi cu sens unic din Tomis Nord - constănțenii reacționează. Cum răspunde Poliția

3789
10
Noile străzi cu sens unic din Tomis Nord - constănțenii reacționează. Cum răspunde Poliția - fondschimbarimajore1424797919-1424938846.jpg

Articole de la același autor

În perioada următoare va avea loc o serie de schimbări importante în traficul rutier din Constanța. Pe două dintre cele mai importante străzi din municipiu vor fi instituite sensuri unice - Tulcea și Badea Cârțan. De asemenea, în zonă va fi amplasat și un nou semafor, la intersecția străzii Badea Cârțan cu bulevardul Tomis. Schimbările sunt menite, spun polițiștii, pentru a fluidiza traficul și pentru a crea noi locuri de parcare. 


În urma acestor modificări, însă, au început să apară valuri de nemulțumiri ale cetățenilor care locuiesc în zonă. 
"Unde trebuie nu amplasează semafoare și unde nu trebuie, ei le amplasează. Dar na…poate în zona Badea Cârțan și Tulcei locuiesc mai mulți șefi de pe la primărie și nu mai au loc "gipanele"". 


"La un an după ce o să facă sensuri unice am să cer Primăriei să le desființeze. Să vezi ce o să sară în sus ăia care zic acum că nu e bine. Să vezi ce scandal o să facă pe motiv că era bine cu sens unic". 


"O mare porcărie. În loc să facă parcări supraetajate în zonă - spațiu e destul - o să se aglomereze mai rău." 
"Să înțeleg că vor fi două semafoare (unul la intersecția cu Tulcei și al doilea la intersecția cu Badea Cârțan) la o distanță de 50-100 metri unul de celălalt? Dacă mai pune și un sens giratoriu la Tomis cu Aurel Vlaicu a rezolvat cu brio toată zona." 


"De ce nu se lărgește Tulcei la patru benzi, strada permite, iar pe Badea Cârțan să fie sens unic cum s-a propus, fără semafor. Toate mașinile care vin de pe variantă cât și cele de pe Badea Cârțan vor veni pe Tulcei iar la intersecția cu Tomis va fi jale. Cei care vin de la Cireșica din Tomis Nord vor face cu greu stânga pe Tomis datorită traficului intens care va fi pe Tulcei .Pentru a ajunge în parcările de la blocurile mari de pe Tomis 5B,4B ,T-uri intrarea este prin Tulcei ce fac unde întorc pe Badea Cârțan - pe strada Murelor, cu două benzi dublu sens și mașini parcate de o parte și alta a străzii sau trebuie sa merg 1 km pana la Ștefăniță Vodă și să întorc acolo. Totul este făcut ca poliția să facă pândă și să amendeze oamenii cinstiți. Doamne această perioadă începe să semene cu anul 1989 când autoritățile comuniste își băteau joc de cetățeni cum vroiau, iar ura oamenilor creștea pe zi ce trecea tocmai datorită aroganței și sfidării cetățeanului." 


"Sunteți culmea frate, când sa face ceva sar toți că de ce pune semafor, de ce nu pune sens, când pune sens de ce nu-i semafor, când nu se face nimic, de ce nu se face, și tot așa." 


Având în vedere aceste aspecte sesizate de cetățeni, polițiștii rutieri constănțeni răspund: "Primăria trebuie să studieze posibilitatea amenajării unei parcări supraetajate sau subterane. Tot Primăria trebuie să studieze posibilitatea lărgirii unei străzi la trei sau patru benzi". 


Totodată, oamenii legii spun că zona este extrem de aglomerată, iar sensul unic este o rezolvare rapidă și cu costuri minime. 
De asemenea, și polițiștii locali din Constanța afirmă că această zonă este cu probleme. Aceștia spun că anul trecut au avut cel puțin 30 de solicitări de la cetățeni cu privire la autoturisme care încurcă traficul, iar asta doar pe strada Badea Cârțan. 


Comentează știrea

kk
26 februarie 2015
k

Credeti ca il doare undeva me mazariche de consumul in plus?Este tara lui si face ce vrea.

Pintea
26 februarie 2015
Costuri minime

In ultimul paragraf scrieti.."oamenii legii spun că zona este extrem de aglomerată, iar sensul unic este o rezolvare rapidă și cu costuri minime". Costuri minime- fiecare sofer care locuieste in zona va parcurge zilnic in plus 2 km pentru care va consuma 200 g benzina =1 leu /zi taxa sens unic.Dar problema mai grava este datorata faptului ca daca prin zona trec de exemplu 5000 de masini zilnic se va consuma 1 tona de benzina in plus care va polua zona foarte aglomerata .Deci costuri minime = taxa sens unic + poluare suplimentara.

coca
26 februarie 2015
SERVICI-DOMICILIU

Cea mai buna oferta de lucru! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi si sunt extrem de multumiti! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Alin
26 februarie 2015
Adamclisi nr 7

Dar pe Adamclisi? De ce nu fac ? Locuiesc acolo ...este un calvar,nu locuri de parcare ,trotuar...traficul este infernal? Probabil vor lua masuri in momentul cand cei nemultumiti ca mine vor bloca accesul..Sa se desfiinteze acea piata extrem de scumpa si cu 5 tarabe si sa se faca parcare !!!!

Adi
26 februarie 2015
Pentru " ăla de la politie care a raspuns "

Sunt unul dintre aia care nu sunt de acord cu sensurile unice si vreau sa-i spun aluia care conenteaza de la politie ca platesc taxe si inpozite la zi , nu abuzez de uniforma cu tupeu ca multi dintre colegii lui si am pretentia sa ma respecte pentru ca de pe urma celor care platesc taxe si impozite la zi , are salariu platit la zi , uniforma si incaltaminte gratis si multe alte asazise drepturi !

Nelu
27 februarie 2015
un gunoi de oras

un gunoi de regula, niste gunoaie si aia care au scornit-o, e o solutie marlaneasca ce va face mult mai mult rau decat e acum.

alex
27 februarie 2015
votati MAZARE

Si o sa avem mai multe sensuri si semafoare !!! "Fluidizarea traficului" , asa ii zice , o sa mergem prin tot orasul cu 30 km/h iar consumul la masina il decontam de la primarie..

Pintea
27 februarie 2015
Sens unic gresit

Oricum autoritatile nu vor tine cont de doleantele locuitorilor cel putin sa stie ca sensul unic este GRESIT .El trebuie sa fie invers pe Tulcei dinspre Tomis spre Stefanita Voda ,adica Badea Cartan sa fie de intoarcere . Argumente: 1.Circuland in acest sens la intersectia cu S .Voda dai prioritate doar spre stanga practic vii dreapta pe S.Voda apoi vii dreapta pe Badea Cartan (sens unic spre Tomis ) la b-dul Tomis vii tot dreapta 2. Dispare semaforul de la Badea Cartan .Nu se mai blocheaza banda a doua de pe bd Tomis care conform sensului aprobat de autoritati masinile trebuie sa astepte la stop pentru a face stanga pe B Cartan . 3 La intersectia Tulcei Tomis exista banda separata pentru facut stanga spre Tulcei.Un singur lucru trebuie facut semaforul sa fie in 3 timpi : doi timpi pentru fiecare sens de pe Tomis , un sens pentru Sucevei. 4.Daca se va schimba sensul nu va mai fi nevoie ca masinile care vin din Tomis Nord de pe Sucevei sa mai dea prioritate de dreapta masinilor care veneau de pe Tulcei deoarece sensul unic va fi spre Stefanita Voda. 5.Daca Autoritatile nu inteleg argumentele mele sa studieze traseele gratuite de La Real Nord Constanta si sa vada ca ele merg pe un singur sens intersecteaza rar axa bulevardelor deoarece traseul este facut astfel sa vina la dreapta pe artera pe care circula evitand astfel stopurile . 6.In sensul propus de autoritati se blocheaza o banda pe Tomis la intersectia cu Badea Cartan ,apare stopul suplimentar , trebuie sa dai prioritate la toate masinile de pe care circula pe Stefanita Voda o data la Badea Cartan si a doua oara cand faci stanga pe Tulcei, masinile care vin din Tomis Nord cand fac stanga trebuie sa dea prioritate de dreapta masinilor de pe Tulcei. 7. Singurul inconvenient la propunerea mea nu poti face stanga spre Ovidiu de pe cele doua strazi dar ai posibilitatea sa intorci pe Tomis la Boema sau sa circuli pe Stefanita-Voda -Aurel Vlaicu. 8. Cel mai bine fara sens unic

constantean din zona cu pricina (ca multi, multi altii)
2 martie 2015
"fluidizarea traficului"

FARA SENSURI UNICE! Acest lucru va conduce la frustrarea celor ce locuiesc pe aceste doua strazi, si nu sunt putini asemenea votanti, prin cresterea consumului de carburant, imposibilitatea deplasarii eficiente catre destinatie (scoli, gradinite, dispensare, serviciu). SENSUL GIRATORIU DE LA INTERSECTIA STR. STEFANITA VODA CU BDUL. AUREL VLAICU, DE CARE SE TOT POMENESTE DE CATIVA ANI, ESTE SINGURA SOLUTIE CU ADEVARAT BUNA. Cu toatea astea, sunt convins ca nimeni nu va tine cont de miile de votanti din zona si vor IMPUNE aceste sensuri unice, caci asa este la noi .

Noutate absoluta !!!
4 martie 2015
Job

Noutate absoluta, doar acum! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4951 secunde