€ 4.732
£ 5.2698
$ 4.195

Mai multe ştiri online:

Noi reguli pentru mașinile cu vechime. ITP, obligatoriu în fiecare an

Ştire online publicată Sâmbătă, 25 Noiembrie 2017. Autor: Sorin MIHALACHE
Mașinile cu o vechime mai mare de 12 ani vor trebui să facă ITP-ul anual. Indiferent de vechimea mașinii, inspecția va putea fi trecută chiar și în cazul unor deficiențe minore. În plus, mașinile noi trebuie să facă primul ITP după trei ani.

Mai exact, „în cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată doar deficiențe minore, se consideră că inspecția a fost trecută, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspecției”, scrie în propunerea de act normativ. Însă dacă la verificări vor fi găsite defecte majore sau defecte periculoase, mașinile nu vor trece de inspecție și proprietarii vor fi nevoiți să le repare în cel mult 30 de zile.

Noile reguli propuse pentru desfășurarea inspecțiilor tehnice la mașini sunt incluse într-un Proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică.

Proiectul de lege care prevede modificări majore la regulamentul pentru efectuarea și trecerea Inspecției Tehnice Periodice a fost adoptat de Camera Deputaților, după ce în luna septembrie a fost votat și de Senat.

Camera Deputaților este Cameră Decizională, astfel că proiectul urmează drumul spre a deveni o lege cu drepturi depline. Mai departe, acesta trebuie să fie promulgat de președintele României, iar mai apoi publicat în Monitorul Oficial.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9723 secunde