€ 4.7081
£ 5.3199
$ 4.1377

Mai multe ştiri online:

"Noi, militarii, avem ceva ce se numește ONOARE și MÂNDRIE! Vă mulțumesc că mă aruncați la gunoi"

Ştire online publicată Marţi, 03 Aprilie 2018. Autor: Sorin MIHALACHE
Câteva rânduri excepționale, despre pilotul militar, despre zbor, despre pensionare, despre onoare și mândrie.

Când ai lăsat manșa din mână, lumea uită că ai apărat-o… Popor ingrat, așa cum l-a definit mareșalul Antonescu, în fața plutonului de execuție…

Nu se va mai vorbi despre misiuni, ci despre „pensiile speciale”…

Rândurile de mai jos îi aparțin lui Constantin Antimiu, fiind publicate pe grupul Ligii Aeriene Române.

„Din nopțile noastre albe, din sirena celulei de alarmă vă protejăm pe voi, căci asta înseamnă să-ți servești patria… Semper fidelis. Vă mulțumesc că mă blamați pentru «pensia specială», vă mulțumesc că mă dezavuați și mă aruncați la gunoi. Mulțumesc că nu mai contăm, căci trecute sunt resursele… Nu contează, atât timp cât am fost și nu mai suntem… gunoiul să ne adune… dar spre deosebire de voi, noi, militarii, avem ceva ce se numește ONOARE și MÂNDRIE. Eu îmi apăr familia și țara. Legătura ancestrală între cele două «elemente» este intrinsecă și biunivocă.

Cândva, undeva, un pilot militar a spus: «Învățând din trecut, înțelegem prezentul și clădim viitorul». Peste ani, numele lui a devenit legendă: Cătălin Micloș - «Miki» squadron leader F16 ROAF. Dixit! Să auzim de bine!”

XXX

Piloții militari merită toți banii. Primesc chiar prea puțin în comparație cu serviciile pe care le-au adus națiunii. Eu încă sunt utili și nu ar trebui marginalizați.

Știu piloți care au urcat după pensionare pe „autobuz”. Adică au urcat în carlinga avioanelor civile... sau aero-taxi prin Vest, unde au fost primiți cu brațele deschise. Noi de ce nu le-am folosi priceperea, experiența, loialitatea? Îi trimitem la „gunoi”, în loc să îi avem în prima linie a societății? Da, dle. Mareșal, ingrat popor… 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7299 secunde