Noi inundații la Galați. Sute de gospodării au fost inundate

226
1
Noi inundații la Galați. Sute de gospodării au fost inundate - inundatii-1379142786.jpg
Circa 350 de case din Slobozoia Conachi și Cuza Vodă, județul Galați, au fost inundate, noaptea trecută, după ce a fost făcută o deversare controlată a apelor acumulate într-un iaz piscicol pentru a se evita inundarea mai multor sate, localnicii fiind evacuați încă din timpul zilei, transmite Mediafax.ro.

Potrivit autorităților locale, în Slobozia conachi au fost evacuate aproximativ 250 de case, alte o sută de locuințe fiind inundate în localitatea Cuza Vodă, primarul uneia dintre cele două comune declarând că oamenii au fost evacuați încă din cursul zilei de vineri cu ajutorul militarilor, în condițiile în care unii bătrâni nu voiau să plece din locuințe.

"În Slobozia Conachi au fost inundate aproximativ 250 de case. Pârâul Suhurlui traversează centrul comunei Slobozia Conachi, pe o lungime de șapte kilometri. Noi am evacuat oamenii, unele persoane bătrâne care nu voiau să își părăsească locuințele au fost scoase din case cu autorul militarilor. Au fost inundate 250 de case", a declarat primarul din Slobozia Conachi, Ion Neculau.

Sursa citată a spus că localnicii evacuați au dormit fie la Primărie, fie la rude sau prieteni.

"Oamenii au dormit fie într-o încăpere spațioasă a Primăriei, unde am pus 30 de paturi cu saltele, fie într-o sală de sport ( aproximativ 30 de persoane, fie la rude sau prieteni. De azi noapte a început să scadă apa, pentru că am luat decizia și am făcut o breșă într-un drum communal, astfel încât apa să se poată scurge la vale. Acum încă nu ne putem întoarce să scoatem mâlul din case, pentru că de la ora 3.00 noaptea plouă", a mai declarat primarul din Slobozia Conachi.

Aproximativ o sută de case au fost evacuate și în localitatea Cuza Vodă, unde de asemenea oamenii au fost evacuați din calea apelor, aceștia petrecându-și noaptea la rude, a declarat primarul comunei, Dănuț Codrescu.

Comentează știrea

bottes le chameau st hubert
25 octombrie 2013
bottes le chameau st hubert

Many thanks a whole lot for sharing! I will definitely be back. bottes le chameau st hubert http://bottes-laigle.trypowerplaystats.com

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5084 secunde