Nimeni nu respectă sensul unic în Constanța!

1678
3

Constănțenii nu țin seama de indicatoarele rutiere ce impun sensul unic. La această concluzie au ajuns polițiștii
de la Rutieră, având în vedere că nu este străduță din municipiul Constanța unde să nu surprindă, practic zi de zi, șoferi indisciplinați.

Numărul arterelor rutiere din municipiul Constanța pe care șoferii trebuie să circule numai într-un singur sens a crescut în ultimii ani. Autoritățile locale și Poliția Rutieră au luat această măsură pentru a fluidiza traficul; realitatea de zi cu zi demonstrează însă că șoferii constănțeni țin cont de regulile rutiere, mai ales în ceea ce privește sensul unic, doar atunci când se află pe o arteră principală a orașului.
"Bulevardul Tomis și strada Mircea cel Bătrân sunt singurele unde nu sunt probleme. În rest, pe toate străzile cu sens unic surprindem conducători auto care circulă pe sens interzis. Mai ales dacă este vorba de străduțele dintre blocuri, fenomenul este extrem de răspândit. Pe arterele principale, fiind mai în văzul lumii și riscul de a fi depistați de o patrulă de poliție fiind mai mare, respectă regulile de circulație", ne-a declarat inspectorul principal Ciprian Sobaru, șeful Biroului Poliției Rutiere Constanța.
Lunar, sute de constănțeni sunt sancționați pentru că nu respectă indicatorul rutier "Sens interzis". E drept, însă, că nici "pedeapsa" nu-i sperie prea tare. Conducătorii auto surprinși circulând pe sens interzis sunt sancționați cu două puncte de penalizare pe permisul de conducere și două puncte de amendă.
Cel mai elocvent exemplu al modului cum înțeleg constănțenii să respecte regulile de circulație și în special sensul unic îl reprezintă strada Nicolae Iorga, din vecinătatea Spitalului Județean Constanța. De pe 17 octombrie, pe această arteră se poate circula numai dinspre bulevar-dul Tomis spre strada Ion Lahovary. Teoretic! În realitate, oamenii legii au mari dificultăți în a-i convinge pe constănțeni să respecte regulile de circulație.
"Au fost depistați foarte mulți conducători auto circulând pe sens interzis. E drept însă că nici nu a fost supravegheat traficul în zonă 24 de ore din 24", a mai explicat inspectorul principal Sobaru. Polițiștii rutieri au fost ajutați în zonă de polițiștii locali, dar nici prezența acestora nu pare să-i înspăimânte pe șoferii îndrăzneți.
Viorel Farcaș, directorul SC Confort Urban SA, a declarat, pentru "Cuget Liber", că locuitorii Constanței trebuie să înțeleagă că strada cu pricina va avea sens unic până la finalizarea construcției parcării supraetajate din fața Policlinicii 1.
"Vom monta și un panou în zonă, în care vom specifica faptul că este sens unic. Mulți dintre cei care continuă să vină pe sens interzis vor să ajungă de fapt la Spitalul Județean. Dar nu au cum să parcheze pe strada Nicolae Iorga, trebuie să ajungă în parcarea din spatele spitalului și singura cale este din bulevardul Tomis", a afirmat reprezentantul societății.



Comentează știrea

Nicolae Iorga
12 noiembrie 2011
Nicolae Iorga

pai cum sa respecte daca omul cand ajunge la interzis face stanga unde strada este blocata , ajungi cu greu la urmatoarea intersectie sa faci dreapta nu poti pentru ca sunt masini parcate pe strada si poate trece doar o masina. am fost si eu drept o data si m-a costat 30 de minute sa ocolesc 100 m de sens unic. pai asa se face nene politistule????rusinica!!!

Andrei
12 noiembrie 2011
Ar trebui luat permisu pt o luna la abaterile astea

Se face stanga pe Lahovary domnu Nicolae Iorga... Ce strada blocata ce masini parcate e Romania nu te-ai obisnuit asta e trebuie respectate semnele de circulatie si trebuie sa ne obisnuim sa nu mai fim bizoni in traficu asta imputit

A
13 noiembrie 2011
Prostie

In 30 de min ajungi dintr-un capat in altul al orasului! Lasa aberatiile

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0387 secunde