Nicușor Constantinescu, un nou dosar penal. Cristian Darie și Mariana Belu, cercetați și ei

875
1
Nicușor Constantinescu, un nou dosar penal. Cristian Darie și Mariana Belu, cercetați și ei - nicusor-1501775923.jpg
Procurorii din cadrul DNA Constanța au pus în mișcare urmărirea penală față de Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, fiind acuzat de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și complicitate la evaziune fiscală.

Alături de fostul președinte al CJC, procurorii îl acuză pe Cristian Darie, fost vicepreședinte al CJC și pe Mariana Belu, secretar al județului Constanța, de complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, Adrian Gâmbuțeanu, fostul director al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, este acuzat de evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, în anul 2013, Nicușor Daniel Constantinescu a încălcat Legea nr.15/1990, în legătură cu adoptarea și punerea în aplicare a Hotărârii Consiliului Județean nr.313/2013. Hotărârea respectivă a stat la baza acordării unor subvenții către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (RAJDP) Constanța, sub pretextul acoperirii deficitelor regiei, deși aceasta înregistrase profit. În acest fel a fost provocată o pagubă de 21.977.096 lei la bugetul județului Constanța și s-au obținut foloase necuvenite pentru RAJDP Constanța.

Procurorii mai spun că fostul președinte al CJC a fost ajutat de Cristian Gheorghe Darie care a inițiat proiectul și Mariana Belu care a avizat pentru legalitate hotărârea de consiliu, deși aceasta contravenea prevederilor Legii nr.15/1990.

"Subvențiile acordate de RAJDP de către Consiliul Județean Constanța au reprezentat în realitate plăți pentru lucrări pe care regia le făcuse în beneficiul autorității locale, dar pentru care nu emisese facturi. Prin înregistrarea acestora drept venituri din subvenții și nu ca venituri din activitatea comercială, concomitent cu omisiunea RAJDP Constanța de a emite facturi pentru contravaloarea lucrărilor, de a calcula, evidenția, colecta și vira către bugetul taxa pe valoare adăugată, George Gâmbuțeanu și RAJDP au produs un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 5.446.652 lei, reprezentând contravaloarea TVA aferentă lucrărilor nefacturate Consiliului Județean Constanța", precizează DNA Constanța în cadrul unui comunicat de presă. 

Comentează știrea

Pomohaci
4 august 2017
Adevar

La puscarie este locul acestui om

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6247 secunde