Nicușor Constantinescu, trimis în judecată pentru a șaptea oară. Acuzat de plăți nelegale de peste 11 milioane lei

Vineri, 25 Noiembrie 2016
331
Nicușor-Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată, în al 7-lea dosar, de către DNA Constanța, pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. Alături de fostul președinte al CJC, au fost trimiși în judecată Titi Cenușă, fost arhitect șef al CJC și Ioan Ichim, administrator al unei societăți comerciale, ambii pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2007 - aprilie 2013, Nicușor Constantinescu și Titi Cenușă și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziție publică "Documentație cadastrală și înscriere în cartea funciară a rețelei de drumuri publice de interes local din județul Constanța și realizarea soluțiilor geospațiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere".

Cei doi au coordonat acțiunile astfel încât să fie atribuite, în mod preferențial, lucrările de cadastrare a drumurilor județene și comunale din județul Constanța către o societate controlată de omul de afaceri Ioan Ichim, precum și cu fraudarea bugetului județului Constanța.

Frauda în dauna bugetului județului Constanța s-a realizat prin efectuarea, de către președintele Consiliului Județean, în mod coordonat, a unor plăți nelegale în valoare totală de 11.621.345,49 lei, o parte fiind efectuate direct în contul firmei administrate de inculpatul Ichim Ioan (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor județene).

Restul plăților au fost făcute din bugetul Consiliului Județean Constanța în mod indirect, prin alocări bugetare către un număr de 45 de comune, care la rândul lor, au procedat la virarea sumelor de bani în contul aceleiași societăți comerciale (pentru lucrări de cadastrare a drumurilor comunale).

Lucrările aparent efectuate, care oricum nu aveau nicio utilitate, au fost evaluate la suma de 2.511.410 lei, iar restul sumei a fost decontată pentru lucrări neefectuate (fictive). În cauză, procurorii anticorupție au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține lui Titi Cenușă. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.1403 secunde