Nicușor Constantinescu, trimis în judecată în al doilea dosar de abuz în serviciu

500
1
Nicușor Constantinescu, trimis în judecată în al doilea dosar de abuz în serviciu - nicusorconstantinescu-1401208486.jpg

Articole de la același autor

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anti-corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, în sarcina căruia s-au reținut complicitatea la trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite și 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase necuvenite. De asemenea, procurorii au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Adrian Gâmbuțeanu, director general al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, în sarcina căruia s-au reținut trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. 


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că Adrian Gâmbuțeanu, cu sprijinul lui Nicușor Constantinescu, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziția Curții de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013. Astfel, efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate nu a mai fost posibilă. În această modalitate, a fost practic blocată activitatea Curții de Conturi în raport cu regia locală menționată. Totodată, pe perioada 2009-2012 (perioadă avută în vedere de controalele programate a se desfășura în anii 2011, 2012, 2013) a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, constând în faptul că activitatea sa financiar-contabilă a fost sustrasă verificării, în condițiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanța din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 milioane lei. Mai mult, există date că din aceste sume au fost efectuate plăți nelegale, aspecte care impuneau lămuriri prin efectuarea controlului și care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA. 


În perioada 2007-2014, președintele Con-siliului Județean Constanța nu a respectat dispozițiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism și a autorizațiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene, solicitate de două societăți comerciale. 


Comentează știrea

NELU
28 mai 2014
la subuect

Ca sa REFUZI primirea CURTII DE CONTURI spune foarte mult. Nimeni pana acum, indiferent de functie nu si-a permis asa ceva, mai ales ca este o institutie de stat cu o activitate publica.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6441 secunde