Nicușor Constantinescu, cinci ani după gratii. Decizia este definitivă

829
5
Nicușor Constantinescu, cinci ani după gratii. Decizia este definitivă - nicusor-1467217468.jpg
Decizie definitivă pronunțată ieri, de Curtea de Apel Constanța, în dosarul Centrului Militar Zonal Constanța. Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce fusese condamnat în primă instanță la 3,6 ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă. Avocatul lui Nicușor Constantinescu susține că este un abuz și că, în mod normal, clientul său ar fi trebuit să fie achitat. "Ce mai este de comentat? Au fost foarte multe abuzuri și, din păcate, în loc să fim contemporanii unui stat de drept, suntem contemporanii unui stat de drepți. Sentința nu reflectă probatoriul din dosar. Într-o altă țară nu ar fi existat acest dosar, pentru că în alte țări abuzul în serviciu este cu totul altceva", a declarat, pentru "Cuget Liber", Nicolae Mihălică, avocatul lui Nicușor Constantinescu.

v v v

Constantinescu a fost judecat pentru abuz în serviciu în formă continuată, întrucât în calitate de președinte al Consiliului Județean a inițiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanță. De asemenea, instanța a considerat că el nu a asigurat o finanțare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 - 2013. Potrivit procurorilor, în perioada menționată, Nicușor Constantinescu și-a îndeplinit în mod defectuos, în mai multe rânduri, obligațiile de președinte al CJ Constanța, potrivit articolului 76 din Legea 446/2006. Procurorii au susținut că Nicușor Constantinescu nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Zonal Constanța, neefectuând reparațiile necesare la sediul acestuia, și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilități și servicii de pază necesare funcționării în condiții normale a acestei instituții. De asemenea, DNA l-a acuzat pe Nicușor Constantinescu că a încercat de mai multe ori să evacueze instituția din sediul pe care îl ocupa, fapte care au provocat vătămări ale drepturilor și intereselor legale ale Ministerului Apărării Naționale, precum și pagube acestei instituții. Mai grav decât atât, spun anchetatorii, în anul 2009 președintele CJC nu ar mai fi asigurat piese de schimb și consumabile pentru sistemele informatice din dotarea CMZ, iar la cererea CJC, au fost întrerupe serviciile de telefonie prestate de diverși operatori.

Un alt test pentru Nicușor Constantinescu va fi astăzi, când Curtea de Apel București va pronunța sentința într-un alt dosar ce-l vizează pe fostul șef al CJC, cel al împăduririlor. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

gigel
30 iunie 2016
condamnare

daca duce dosarul la CEDO il pune in stare de libertate imediat...in dosar nu sunt probe,sunt doar declaratii ,ceea ce contravine conventiei europene

DODO
30 iunie 2016
gigel juristu

ai avut acces la dosar sau esti bocitorul sef al lui Culae .Tu nu stii ce cariera are mafiotul asta ? ti-e frica ca are o portita sau esti indignat de abuzul judecatorilor ? la americani i se insumau toate si ajungea la zeci de ani de zbirna, asa ca la cite a facut sa-si tina pliscul si sa zica mersi ca a scapat cu atit iar bani are pentu trei generatii. Mai scie ceva mai un calificativ bun acolo si miine-poimiine te stropeste cu merteanu pe strada, asta daca nu cumva ajunge in functii inalte la psd ca doar e calit in hotii si aia din asta sint formati

cristy
30 iunie 2016
legi

adevaratii infractori sunt favorizati de codul penal, diferenta de pedeapsa a acestora o suporta prostimea !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5374 secunde