Nicolae Mavrodin, arestat pentru că a luat arvună pe o clădire de patrimoniu

1390
2
Nicolae Mavrodin, arestat pentru că a luat arvună pe o clădire de patrimoniu - nicolaemavrodin-1331758190.jpg

Nicolae Mavrodin, un personaj controversat și care, de-a lungul vremii, a fost implicat în mai multe scandaluri publice, a fost reținut, ieri, de polițiștii și procurorii constănțeni pentru un pomelnic de infracțiuni. Totul i s-ar fi tras de la faptul că, din luna martie și până în prezent, Mavrodin, în calitate de președinte al Fundației Naționale pentru Tineret, ar fi refuzat să prezinte reprezentanților Gărzii Financiare documentele financiar-contabile ale organizației, sustrăgându-se astfel de la efectuarea verificărilor financiar contabile. De asemenea, el ar fi declarat inexact sediul social al fundației din Constanța, ce s-ar fi aflat la o adresă de pe bulevardul Mamaia.
Totodată, în sarcina lui Mavrodin se reține că, în calitate de președinte al fundației, ar fi întocmit în fals un proces verbal, atestând în mod nereal că ar fi fost ales în această calitate și a solicitat notarului public legalizarea unei copii a acestui înscris, deși cunoștea că acesta cuprinde date nereale, respectiv semnături contrafăcute.
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au dispus reținerea lui Mavrodin pentru evaziune fiscală, înșelă-ciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații.

A "arvunit" o clădire de patrimoniu din București
Mavrodin a fost ridicat și pentru o "afacere" mai veche, în urma căreia s-a ales, dintr-un foc, cu suma de 275.000 de euro. Procurorii spun că, în calitate de președinte al Fundației Naționale pentru Tineret, în 2007, Mavrodin a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare cu o societate din Ploiești, prin care vindea un imobil din București, evaluat la aproximativ șase milioane de euro, situat pe Calea Victoriei, deși el nu a prezentat vreun document prin care să ateste că fundația pe care o reprezintă ar fi proprietară. În realitate, clădirea respectivă este catalogată, potrivit unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului din 2006, drept imobil de patrimoniu și aparține Ministerului Culturii.
Este ciudat însă cum reprezentanții respectivei societăți, despre care nimeni nu știe mare lucru în prezent, "Euromarketing Solutions", au dat pe "ochi frumoși" o grămadă de bani fără să aibă certitudinea că Mavrodin este proprietar, așa cum susținea.
Potrivit presei centrale, imediat ce s-a văzut cu banii în cont, Mavrodin și-a dat o primă de, nici mai mult, nici mai puțin de 130.000 de lei (adică vreo 40.000 de euro), iar pe restul i-a scos din cont în mai multe rânduri, tocându-i până la ultimul leuț.
Ciudat este faptul că, deși au trecut atâția ani de când Mavrodin s-a îmbogățit peste noapte printr-o tranzacție care, practic, nu a ajuns la un punct final, dar pentru care el a obținut un avans substanțial, în realitate, societatea înșelată nu a ales să îl cheme în judecată pe Mavrodin și să-i ceară banii înapoi pentru că acesta și i-a însușit fără drept.

Mavrodin, moștenitorul averii UTC-iste
Dar cum a ajuns, de fapt, Mavrodin, un personaj cunoscut și, totodată, controversat în România?
În vara anului 2006, în urma adoptării noii Legi a tinerilor, inițiată de fostul deputat PRM Nicolae Vasilescu, care a migrat, ulterior, la PSD, Nicolae Mavrodin, în calitate de președinte al Fundației Naționale pentru Tineret, a obținut, în urma unei simple solicitări trimise către Banca Comercială Română, deținătoarea conturilor fostului UTC, 352.000 de lei, respectiv 90.000 de euro la cursul valutar din 2006. Din câte se pare, acesta ar fi știut de inițiativa legislativă a lui Vasilescu încă de la prima tentativă a acestuia de a scoate legea, respectiv 2002. În lege se spunea că o viitoare asociație, denumită Fundația Națională pentru Tineret, va avea ca principal scop "administrarea bunurilor, inclusiv fondurile bănești care s-au aflat în patrimoniul central al Uniunii Tineretului Comunist". Așa se face că, doar cu trei luni înainte de inițiativa legislativă, Mavrodin și-a schimbat denumirea asociației sale, din "Asociația Tineretului Revoluționar" în "Fundația Națională pentru Tineret", acțiune care ar fi avut drept scop tocmai acapararea averii UTC.
Lucru cert este că, la scurt timp după ce a ridicat banii, Mavrodin și-a cumpărat, "cash", un Nissan Pathfinder, varianta full-option. Mai mult decât atât, tot potrivit presei centrale, el și-a oferit prime salariale de 130.000 de lei și a cheltuit alte câteva mii de euro.
Aseară, magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus arestarea lui Nicolae Mavrodin pentru o perioadă de 29 de zile.



Comentează știrea

ion
15 martie 2012
l a judecat unchiul lui palaz-dleliorga??

sau sotia procurorului de caz anca nita? dar palaz ,nita,deliorga de und3e au averi de sute milioane euro? sa zica ciote,cusu,zizi carsimu,dan cornel,gica slabu cit le aua dat ptr vilele primite cu acte false de asa zis mostenitori-st calarasi 1,vraja marii,cinema progresul,str traian,str m eminescu-mafia imobiliara-dna tace-lumea justitiei,ro

horhe
15 martie 2012

Faptul ca firma care a dat avansul nu a depus plangere nu este surprinzator. Nici nu aveau de ce. Este o veche metoda de a te "regla" contabil. Dai avans si il pierzi. Probabil banii s-au intors la ei.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.33 secunde