Nicio zi fără contrabandă! Captură de țigări și o persoană reținută, la vamă

130
Nicio zi fără contrabandă! Captură de țigări și o persoană reținută, la vamă - tigari-1539247498.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, cantitatea de 8.499 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 99.800 lei.


În data de 10 octombrie 2018, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.


Astfel, în jurul orei 19.00, un echipaj a observat mai multe persoane care transportau de la malul râului Tisa către interiorul țării colete cu țigări.


Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin.


În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reținut o persoană, cetățean ucrainean în vârstă de 15 ani, iar celelalte persoane s-au retras pe teritoriul ucrainean. Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment.


La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, ocazie cu care au fost descoperite opt colete cu țigări.
Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.999 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 59.000 lei.


Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.


În cadrul aceleiași acțiuni, un alt echipaj din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului a depistat în apropierea frontierei de stat două persoane care transportau baxuri cu țigări.


Polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale pentru reținerea acestora, însă persoanele în cauză nu s-au supus încercând să fugă, drept urmare colegii noștri au executat două focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată bărbații nu s-au supus somațiilor, abandonând coletele și retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.


Imediat au fost informate autoritățile ucrainene concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.
Astfel, au fost descoperite patru colete care conțineau cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 23.300 lei.


În cauză se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.
Și colegii de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina au descoperit în apropierea frontierei de stat trei colete care conțineau cantitatea de 1.500 de pachete, în valoare de 17.500 lei.


Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.26 secunde