Nelu Tătaru: Vom ajunge la 1.000 de cazuri pe zi, dar lucrurile nu vor mai continua în forma asta

622
Nelu Tătaru: Vom ajunge la 1.000 de cazuri pe zi, dar lucrurile nu vor mai continua în forma asta - neluttaru-1595277358.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că vom ajunge la 1.000 de cazuri pe zi, însă creșterea masivă din ultima perioadă va încetini datorită legii privind carantina care va intra în vigoare de marți. 


"În următoarele 14 zile vom avea o creștere progresivă. Vom ajunge și la 1.000 de cazuri pe zi. Vom avea această creștere. Dintre aceste 1.000 de cazuri pe zi sunt cele care merg la Terapie intensivă într-un număr de 5%, o mortalitate de 5%, restul sunt cazuri asimptomatice, ușor asimptomatice, medii sau medii spre severe pe care va trebui să le gestionăm", a declarat ministrul Nelu Tătaru la Digi24.ro, precizând că "lucrurile nu vor mai continua în forma asta".


Acesta a explicat că în perioada următoare nu vom mai avea creșterea masivă din ultimele săptămâni, deoarece noua lege privind carantina le va oferi autorităților pârghiile necesare pentru a gestiona pandemia.


"Identificăm orice caz care apare în aceste focare, sau în focare în constituire, având pârghiile actuale, acele anchete epidemiologice care vor putea lua de la început măsurile de izolare și nu vom mai avea această creștere masivă pe care am avut-o în ultimele 2-3 săptămâni de când avem acest vid legislativ", a adăugat el.


În ultimele 24 de ore au fost raportate 681 de cazuri din 8.570 de teste efectuate.


Până astăzi, 20 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 38.139 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).


Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.213 au fost externate, dintre care 22.747 de pacienți vindecați și 2.466 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.


Totodată, până în prezent, 972 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.


Sursa: StirilePROTV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6412 secunde