€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Neatenția la volan costă! De 11 ori mai multe accidente în 2018, față de 2017

Ştire online publicată Joi, 01 Noiembrie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Anul acesta, au fost de 11 ori mai multe accidente provocate de șoferii care nu sunt atenți sau vorbesc la telefon la volan, față de anul trecut. Statistica întocmită de către reprezentanții Serviciului Rutier Constanța arată că, în primele nouă luni ale anului 2018, au fost înregistrate, la nivelul județului Constanța, 110 accidente cauzate pe fondul distragerii atenției conducătorilor auto, față de doar 10 accidente înregistrate pe perioada similară a anului 2017.

Acest trend crescător al accidentelor rutiere, cauzate pe fondul neatenției în conducere, a determinat Poliția Română să desfășoare astfel de activități preventive, având ca obiectiv schimbarea atitudinală a conducătorilor auto.

Astfel, în perioada 26 - 28 octombrie, în urma acțiunii desfășurate de Inspectoratul General al Poliției Române la nivel național, privind siguranța în trafic a tuturor participanților, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, alături de colegii din cadrul Birourilor Rutiere Constanța, Medgidia și Mangalia, dar și de la formațiunea rutieră din Cernavodă, au acționat pe raza întregului județ, ocazie cu care au aplicat 561 de sancțiuni, dintre care 547 la O.U.G. 195/2002, cu o valoare totală de 162.690 de lei.

„Scopul acestei activități a fost conștientizarea și prevenirea conducătorilor auto privind accidentele rutiere produse ca urmare a distragerii atenției acestora, prin utilizarea telefonului mobil, fără a folosi dispozitivul «mâini libere»”, explică reprezentanții IPJ Constanța.

204 conducători auto au fost sancționați contravențional pentru utilizarea telefonului mobil la volan.

Totodată, polițiștii rutieri constănțeni au retras 19 certificate de înmatriculare și au reținut 23 de permise de conducere.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8385 secunde