"Ne gândim cu respect, la cei 29 de eroi ai Armatei României căzuți după 1990 în teatrele de operații"

94

Articole recomandate

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a declarat că Ziua Veteranilor reprezintă un prilej de a aduce un omagiu celor 29 de militari români căzuți la datorie după 1990, care au arătat că, uneori, ''libertatea este foarte scumpă".

"Este o zi plină de încărcătură simbolică - pe de o parte este ziua în care acum 100 de ani se semna armistițiul și practic lua sfârșit prima conflagrație mondială, pe de altă parte este Ziua Veteranilor și vreau să vă spun că este o zi foarte complicată pentru noi, pentru că ne gândim cu pioșenie, cu deosebit respect, la cei 29 de eroi ai Armatei României căzuți după 1990 în teatrele de operații. Sunt 29 de militari români care au arătat că, uneori, libertatea este foarte scumpă și care au căzut sub drapel făcându-și datoria pentru această țară", a spus Fifor, care a participat, duminică, în Parcul Tineretului, la ceremonia organizată la Monumentul Eroilor căzuți în teatrele de operații și pe teritoriul României.


Fifor a făcut referire în mesajul său și la familiile celor căzuți la datorie, precizând că ''nu este ușor să pierzi pe cineva drag, departe de casă''.

"Pe de altă parte, este o zi în care ne bucurăm alături de veteranii din teatre, de veteranii întorși cu bine acasă, ei sunt cei mai buni ambasadori pe care România îi are, sunt militari extrem de prețuiți acolo unde își fac datoria și, zic eu, ne reprezintă cu succes oriunde sunt trimiși", a mai spus Mihai Fifor.

El a precizat că Armata României se modernizează rapid, iar acest efort trebuie să arate că țara noastră este partener credibil, un partener de nădejde pentru Alianța Nord-Atlantică și pentru aliatul strategic - Statele Unite ale Americii.

Cu prilejul Zilei Veteranilor, în București și în garnizoanele în care există unități militare ce au executat misiuni în teatrele de operații, sunt organizate ceremonii militare și religioase. Activități similare au loc și la mormintele și monumentele închinate sacrificiului și eroismului militarilor români căzuți în teatrele de operații, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8591 secunde