Navigatorii români tratați în Japonia AU FOST VINDECAȚI! Se vor întoarce curând acasă

430
Navigatorii români tratați în Japonia AU FOST VINDECAȚI! Se vor întoarce curând acasă - dddd-1583405922.jpg

Articole recomandate

Cei doi români membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, care au fost infectați cu coronavirus și au fost tratați în Japonia, au fost declarați vindecați și vor fi externați, anunță autoritățile române, conform Digi 24. Cetățenii români se vor întoarce în țară, a informat Grupul de comunicare strategică, fără a da alte detalii.

Alți șase români care au fost pe vasul de croazieră Diamond Princess, blocat de la începutul lunii februarie în portul japonez Yokohama, din cauza epidemiei de coronavirus, au ajuns în 22 februarie în țară, fiind repatriați la cerere. Cetățenii români au fost aduși cu un avion militar, în condiții speciale, iar pentru două săptămâni urmau să fie izolați, ținuți în carantină într-un loc pe care autoritățile nu l-au dezvăluit.

La bordul Diamond Princess s-au aflat inițial 17 români: doi pasageri și 15 membri ai echipajului. Șase dintre acești români au cerut repatrierea. Mai întâi au sosit la Berlin, cu un transport special organizat de Uniunea Europeană, iar de acolo au fost preluați de aeronava Ministerului român al Apărării și aduși în țară.

706 dintre cele peste 3.700 de persoane aflate la bordul pachebotului Diamond Princess s-au infectat cu Covid-19. Șase dintre ele au murit, 488 sunt încă sub tratament, iar 212 s-au făcut bine. 35 dintre persoanele infectate sunt în stare critică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6413 secunde