Exercițiu în premieră

Navele militare românești în alertă. Submarine inamice, căutate în Marea Neagră

672
2

Articole de la același autor

Peste o mie de militari din România, Bulgaria și Statele Unite ale Americii se vor afla, zilele următoare, în Marea Neagră, unde vor participa la exercițiul "Romanian Trident Poseidon 2015". Potrivit reprezentanților Forțelor Navale Române, este prima dată când un exercițiu multinațional de o asemenea amploare are loc în apele teritoriale ale României și cele internaționale ale Mării Negre.

Exercițiul se va desfășura în perioada 22 - 28 mai și va reuni fregate, dragoare maritime, nave purtătoare de rachete, remorchere maritime, nave de intervenție cu scafandri, elicoptere Puma Naval.

"Scenariul exercițiului multinațional «Romanian Trident Poseidon 2015» este complex, acesta presupunând o colaborare interdepartamentală în situații de răspuns la criză. Vor fi executate exerciții de interdicție maritimă, de căutare și descoperire submarine, proceduri de identificare și urmărire ținte aeriene, exerciții de luptă împotriva minelor marine, exerciții de luptă la suprafață și trageri de luptă pe mare, exerciții de remorcare a unei nave avariate", ne-au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.

De asemenea, în cadrul exercițiului vor fi evaluate și certificate structurile Forțelor Navale Române nominalizate pentru pachetul de forțe NATO Response Force 2016, respectiv Fregata "Regina Maria", Dragorul Maritim 30, o grupă de scafandri EOD și ofițeri de stat major.

Exercițiul face parte din planul de activități al Forțelor Navale Române și are ca obiectiv ridicarea nivelului de instruire al marinarilor militari români.

Alături de forțele navale române vor participa nave ale altor state NATO, din Bulgaria și SUA, precum și forțe aparținând Statului Major al Forțelor Terestre, Statului Major al Forțelor Aeriene, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, Gărzii de Coastă, Grupului Servicii Petroliere etc.

În altă ordine de idei, un pluton de infanteriști marini de la Batalionul 307 Infanterie Marină din Babadag, împreună cu infanteriști marini ai SUA și alți militari din Bulgaria și România vor participa la modulul anual de pregătire "Platinum Eagle", în cadrul exercițiului multinațional "Black Sea Rotational Force 15". Exercițiul se va desfășura, până pe 28 mai, în poligonul Babadag din județul Tulcea, și va cuprinde trageri cu armamentul din dotare, cu muniție reală, exerciții de instruire prin parașutare, sprijin aerian apropiat, acordare a primului ajutor în zonele de conflict și proceduri de folosire a sistemelor de armament antiblindaj. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Ygrec
27 august 2015
..un salut

De când pana mea marinarii salută cu mâna stângă ? ? ? ? ? ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9334 secunde